Κουνέλι τηγανιτό

Κουνέλι τηγανιτό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυτός είναι ένας λίγο διαφορετικός τρόπος, για να μαγειρέψουμε το κουνέλι μας και  να το κάνουμε πάρα πολύ νόστιμο.
Το πιο ωραίο είναι, πως γίνεται πολύ εύκολα και παρ΄όλο που θέλει μαρινάρισμα από πιο πριν, η όλη διαδικασία είναι πολύ γρήγορη.


Κουνέλι τηγανητό


Υλικά για τη μαρινάδα

•   1½ ποτ. νερού κρασί
•   ⅔ ποτ. νερού ξύδι
•   1 κουτ. γλυκού θυμάρι
•   1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
•   1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
•   ½ ποτ. νερού ελαιόλαδο
•   6 δαφνόφυλλα
•   2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•   1 κουτ. γλυκού αλάτι 


Υλικά για το μαγείρεμα

•   1 κουνέλι σε μερίδες
•   ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
•   1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
•   50 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   χυμό από 1 λεμόνι

•   ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
•   ½
κουτ. γλυκού θυμάρι
•   ¼
κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
•   4 φλυτζ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε το κουνέλι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια σ' ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαρινάδα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, για 48 ώρες, ανακατεύοντας δυο - τρεις φορές.
Πριν το μαγειρέψουμε το βγάζουμε και το πλένουμε καλά.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, (ή φαρδιά κοντή κατσαρόλα), βάζουμε το κουνέλι και το νερό.
Το βράζουμε για 5' και το ξαφρίζουμε. 

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Κουνέλι τηγανιτό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 60΄, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να πιεί τα υγρά του. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, του προσθέτουμε.

Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. 

Πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, να μείνει με το λάδι του.

Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανιτές.



4 σχόλια:

  1. βάζετε και δάφνη? Γιατί η φωτογραφία κάτι τέτοιο δείχνει ενώ πάνω δεν το γράφει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φωτογραφία με τη δάφνη αφορα τη μαρινάδα. Για μεγαλύτερη ευκολία, πρόσθεσα και εδώ στη συνταγή, τα υλικά της.

      Διαγραφή
  2. Λέτε κουνέλι τηγανητό, και η συνταγή είναι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου μάλλον δεν διαβάσατε καλά την εκτέλεση, γιατί γράφω: «Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ή σε πλασωτέ κατσαρόλα», οπότε δεν ξέρω τι είναι αυτό που σας μπέρδεψε.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.