Ένα πολύ νόστιμο πιάτο, ελαφρύ, ότι πρέπει και για όσους δεν τρελαίνονται για ζυμαρικά.
Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, με τα πιο απλά υλικά, ιδανικό και για τους φοιτητές.
Μπορούμε να το φτιάξουμε και από το βράδυ για την επόμενη μέρα.
Υλικά
• 500 γραμ. πένες
• ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1½ κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες (ή στο multi)
• 3 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 φλυτζ. τσαγιού παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 3', κι έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 45΄ περίπου, μέχρι να δέσει και να μείνει με το λάδι της.
Στο μεταξύ, βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία, δοκιμάζουμε, κι αν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε.
Τις ρίχνουμε στην αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα.
Τρίβουμε πιπέρι από πάνω και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.
Μερίδες: 6
Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, με τα πιο απλά υλικά, ιδανικό και για τους φοιτητές.
Μπορούμε να το φτιάξουμε και από το βράδυ για την επόμενη μέρα.
Πένες με σάλτσα ντομάτας
Υλικά
• 500 γραμ. πένες
• ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1½ κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες (ή στο multi)
• 3 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 φλυτζ. τσαγιού παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 3', κι έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 45΄ περίπου, μέχρι να δέσει και να μείνει με το λάδι της.
Στο μεταξύ, βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία, δοκιμάζουμε, κι αν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε.
Τις ρίχνουμε στην αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα.
Τρίβουμε πιπέρι από πάνω και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.
Μερίδες: 6
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.