Μαρινάδα για χοιρινό

Μαρινάδα για χοιρινό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάλτε το κρεατάκι σας να σταθεί μέσα σ᾿ αυτό το καταπληκτικό κρασί, μαζί με σπιτικό λάδι και αρωματίστε το με κρεμμύδια, σκόρδο, δαφνόφυλλα και θυμάρι.
Όχι μόνο θα μαλακώσει το κρέας και θα γίνει πολύ τρυφερό και ζουμερό, αλλά θα αποκτήσει και θαυμάσιο άρωμα και γεύση.



Μαρινάδα για χοιρινό με μαυροδάφνη


Υλικά

•      1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
•      1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη
•      5 δαφνόφυλλα
•      ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
•      ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•      1 φλυτζ. τσαγιού μαυροδάφνη (Achaia Clauss)

 Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Σ᾿ ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, βάζουμε το κρέας, το ανακατεύουμε, το σκεπάζουμε και το βάζουμε Μαρινάδα για χοιρινό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»στο ψυγείο από βραδύς.
(Αν το φτιάξουμε την ίδια μέρα, το αφήνουμε στη μαρινάδα τουλάχιστον 4 ώρες).
Την άλλη μέρα, βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, (την οποία πετάμε) και χωρίς να το πλύνουμε, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

-- Αν δεν θέλουμε να βάλουμε μαυροδάφνη, μπορούμε να βάλουμε ένα οποιοδήποτε άλλο γλυκό, κόκκινο (ή και άσπρο) κρασί.
Για μένα πάντως, το κορυφαίο θα είναι πάντα η μαυροδάφνη και μάλιστα της Achaia Clauss.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.