Header Ads

Γαρίδες κοκτέιλ (cocktail)

Γαρίδες κοκτέιλ (cocktail) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα ορεκτικό, που στην δεκαετία του ᾿80 έκανε θραύση και δεν έλειπε ποτέ, από κανένα επίσημο τραπέζι.
Όμως, παρ᾿ όλο που τα χρόνια πέρασαν, οι ωραίες γεύσεις δεν ξεχνιούνται.
Έτσι, για να το θυμηθούμε κι οι μεγαλύτεροι, σας το παρουσιάζω με μια ωραία πρόταση σερβιρίσματος.

 

Γαρίδες κοκτέιλ (cocktail)


Υλικά

•     400 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
•     250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
•     250 γραμ. μαγιονέζα
•     2 κουτ. σούπας κέτσαπ
•     1 αυγό βραστό ψιλοκομμένο
•     2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
•     1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο
•     1 - 2 κουτ. σούπας κονιάκ
•     ½ κουτ. γλυκού γουόρσεστερ σος ή 4 - 5 σταγόνες ταμπάσκο
•     αλάτι - άσπρο πιπέρι

    
Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο, αλλιώς τις αφήνουμε ολόκληρες.
Γαρίδες κοκτέιλ (cocktail) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες κοκτέιλ (cocktail) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τις γαρίδες με νερό που να τις σκεπάζει, τις αλατίζουμε και τις βράζουμε για 3 λεπτά, από την ώρα που θα πάρουν βράση. 
Τις σταγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις παγώνουμε λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν.
Γαρίδες κοκτέιλ (cocktail) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες κοκτέιλ (cocktail) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σ᾿ ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το κέτσαπ, το κονιάκ, τη γουόρσεστερ σος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σφιχτό αυγό ψιλικομμένο, το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό, (αφού κρατήσουμε λίγο για το σερβίρισμα) και ανακατεύουμε ξανά.
Γαρίδες κοκτέιλ (cocktail) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες κοκτέιλ (cocktail) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες τις ενσωματώνουμε απαλά και είμαστε έτοιμοι.
Σερβίρουμε σε σαμπανοπότηρα (όπως παλιά) ή σε μπολάκια,  αφού βάλουμε κάτω και από πάνω, λίγο από το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι που κρατήσαμε.

-- Αν θέλουμε, βράζουμε λίγες γαρίδες ακαθάριστες, για να τις χρησιμοποιήσουμε για ντεκόρ. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια