Οι γαρίδες είναι φοβερός μεζές και μπορούμε να τις απολαύσουμε με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Γι᾿ αυτό και είναι οι αγαπημένες των περισσοτέρων από μας.
Το μόνο πράγμα που προβληματίζει κάποιους με τις γαρίδες, είναι το καθάρισμά τους.
Δείτε πόσο εύκολα γίνεται.
Το μόνο πράγμα που προβληματίζει κάποιους με τις γαρίδες, είναι το καθάρισμά τους.
Δείτε πόσο εύκολα γίνεται.
Πως καθαρίζουμε τις γαρίδες
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σ᾿ ένα μπολ. Παίρνουμε μία - μία, την κρατάμε με το ένα χέρι και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι, για να το αφαιρέσουμε. |
|
Έπειτα με το χέρι μας, τραβάμε και αφαιρούμε τα πόδια. | |
Στη συνέχεια, με το ένα χέρι, κρατάμε τη γαρίδα και με το άλλο τραβάμε και αφαιρούμε το κέλυφος. | |
Αφαιρούμε και την ουρά, εκτός αν την ζητάει η συνταγή μας. | |
Χαράζουμε τη γαρίδα στη ράχη, μ᾿ ένα μαχαίρι, για να αφαιρέσουμε το αντεράκι που έχει και με αυτό ή με μια οδοντογλυφίδα, το ανασηκώνουμε. | |
Τραβάμε σιγά - σιγά το έντερο μέχρι να βγει τελείως και επαναλαμβάνουμε το ίδιο, σε όλες τις γαρίδες. Ανάλογα τη συνταγή, τις καθαρίζουμε τελείως, ή αφήνουμε τις ουρές, ή και τα κεφάλια. |
|
Αν ο πιο πάνω τρόπος μας φαίνεται δύσκολος, μπορούμε να χαράξουμε με μαχαίρι κατά μήκος στην κοιλιά τις γαρίδες, και έπειτα να κόψουμε λίγο και να τραβήξουμε τα κεφάλια. | |
Ακολούθως τις ανοίγουμε με τα δάχτυλα και τραβώντας το κέλυφος το αφαιρούμε. Συνεχίζουμε αφαιρώντας το έντερο, όπως παραπάνω, μέχρι να τις τελειώσουμε όλες. Αφού τις πλύνουμε και τις στραγγίξουμε καλά, τις μαγειρεύουμε ή τις αποθηκεύουμε, στο ψυγείο για μια μέρα, ή στην κατάψυξη. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.