Ένα παραδοσιακό Μικρασιάτικο γλυκό, από τα ευκολότερα στην παρασκευή του και τα πιο ξεχωριστά στη γεύση.
Δεν θα πιστεύετε πόσο απλό είναι να το ετοιμάσετε, ούτε πόσο γευστικό γίνεται.
Φτιάξτε το οπωσδήποτε!
Μπουγάτσα Σμυρναίικη
Υλικά
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 250 γραμ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη
• 1 νεροπότηρο ζάχαρη
• 5 αυγά
• ½ νεροπότηρο γάλα
• 2 βανίλιες
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• ζάχαρη άχνη και κανέλλα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Δεν θα πιστεύετε πόσο απλό είναι να το ετοιμάσετε, ούτε πόσο γευστικό γίνεται.
Φτιάξτε το οπωσδήποτε!
Μπουγάτσα Σμυρναίικη
Υλικά
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 250 γραμ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη
• 1 νεροπότηρο ζάχαρη
• 5 αυγά
• ½ νεροπότηρο γάλα
• 2 βανίλιες
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• ζάχαρη άχνη και κανέλλα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί Ν°36, (διαμ. 36 εκ.). | |
Παίρνουμε ένα - ένα τα φύλλα, τα διπλώνουμε σαν βεντάλια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, στο ταψί. Σ᾿ ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στα φύλλα. Ψήνουμε το φύλλο στον αέρα, στους 165°C, για 10' περίπου μέχρι να ροδίσει. |
|
Όσο ψήνεται το φύλλο, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ή σ᾿ ένα μπολ, τ᾿ αυγά με τη ζάχαρη, για τουλάχιστον 5', μέχρι ν᾿ ασπρίσουν. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 2' - 3' ακόμη. |
|
Βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο, (χωρίς να τον σβήσουμε), τα περιχύνουμε με τα αυγά και κουνάμε το ταψί να πάει η κρέμα παντού. | |
Ψήνουμε τη μπουγάτσα για ακόμη 30' περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει καλά. Τη σερβίρουμε ζεστή, με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλλα. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.