Header Ads

Μπουγάτσα Σμυρναίικη

Τα φαγητά της γιαγιάς - Μπουγάτσα Σμυρναίικη
Ένα παραδοσιακό Μικρασιάτικο γλυκό, από τα ευκολότερα στην παρασκευή του και τα πιο ξεχωριστά στη γεύση.
Δεν θα πιστεύετε πόσο απλό είναι να το ετοιμάσετε, ούτε πόσο γευστικό γίνεται.

Φτιάξτε το οπωσδήποτε!



 

Μπουγάτσα Σμυρναίικη

Υλικά
 

•   1 πακέτο φύλλο κρούστας
•   250 γραμ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη
•   1 νεροπότηρο ζάχαρη
•   5 αυγά
•   ½ νεροπότηρο γάλα
•   2 βανίλιες
•   ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•   ζάχαρη άχνη και κανέλλα για επικάλυψη

Εκτέλεση


Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί Ν°36, (διαμ. 36 εκ.).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μπουγάτσα Σμυρναίικη
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μπουγάτσα Σμυρναίικη
Παίρνουμε ένα - ένα τα φύλλα, τα διπλώνουμε σαν βεντάλια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, στο ταψί.
Σ᾿ ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στα φύλλα.
 
Ψήνουμε το φύλλο στον αέρα, στους 165°C, για 10' περίπου μέχρι να ροδίσει.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μπουγάτσα Σμυρναίικη
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μπουγάτσα Σμυρναίικη
Όσο ψήνεται το φύλλο, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ή σ᾿ ένα μπολ, τ᾿ αυγά με τη ζάχαρη, για τουλάχιστον 5', μέχρι ν᾿ ασπρίσουν.
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 2' - 3' ακόμη.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μπουγάτσα Σμυρναίικη
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μπουγάτσα Σμυρναίικη
Βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο, (χωρίς να τον σβήσουμε), τα περιχύνουμε με τα αυγά και κουνάμε το ταψί να πάει η κρέμα παντού.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μπουγάτσα Σμυρναίικη
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μπουγάτσα Σμυρναίικη
Ψήνουμε τη μπουγάτσα για ακόμη 30' περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει καλά.

Τη σερβίρουμε ζεστή, με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλλα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια