Ένα από τα τρία πιο αγαπημένα μου ψάρια, ο κέφαλος, που ανάλογα την εποχή που ψαρεύεται και το μέγεθός του, μπορούμε να το ψήσουμε, να το τηγανίσουμε, ή να το κάνουμε βραστό.
Και επειδή όταν κάτι είναι ωραίο δεν χρειάζεται πολλά - πολλά, λίγα αρωματικά και είναι έτοιμο.
Και επειδή όταν κάτι είναι ωραίο δεν χρειάζεται πολλά - πολλά, λίγα αρωματικά και είναι έτοιμο.
Κέφαλος με πατάτες στο φούρνο
Υλικά
• 1 κέφαλος (περίπου 1 κιλό)
• 4 πατάτες
• 1 κρεμμύδι σε φέτες
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1 καρότο σε κύβους
• φρέσκο δεντρολίβανο
• ρίγανη
• ½ λεμόνι (το χυμό του)
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• ½ κρασοπότηρο νερό
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον κέφαλο αφαιρώντας μ' ένα μαχαιράκι τα λέπια, τα πτερύγια, τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη από μέσα. Τον πλένουμε καλα, τον βάζουμε σ᾿ ένα πυρέξ, ή ταψάκι και τον αλατοπιπερώνουμε καλά και μέσα στην κοιλιά του. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε πιο μεγάλες από τηγανιτές και τις βάζουμε σ᾿ ένα μπολ, μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. |
|
Τ᾿ αλατοπιπερώνουμε κι αυτά και τα ρίχνουμε στο πυρέξ με το ψάρι. Περιχύνουμε το φαγητό με το λάδι, το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και βάζουμε το δεντρολίβανο. Ρίνχουμε το νερό σε μια άκρη και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατατούλες. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.