Δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να μην του αρέσουν οι τηγανιτές μπριζόλες.
Για τους περισσότερους μάλιστα, είναι και το αγαπημένο τους φαγητό.
Η καταπληκτική γεύση του τηγανιτού χοιρινού, σε συνδυασμό με το τυρί και τις πιπεριές, το κάνει απίθανο.
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Υλικά
• 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα ή σβέρκο
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
• 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια (ή κίτρινη)
• ½ φλυτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
• 50 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
• 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
• χυμό ενός λεμονιού
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τους περισσότερους μάλιστα, είναι και το αγαπημένο τους φαγητό.
Η καταπληκτική γεύση του τηγανιτού χοιρινού, σε συνδυασμό με το τυρί και τις πιπεριές, το κάνει απίθανο.
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Χοιρινές μπριζόλες τηγανητές
Υλικά
• 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα ή σβέρκο
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
• 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια (ή κίτρινη)
• ½ φλυτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
• 50 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
• 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
• χυμό ενός λεμονιού
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ή φαρδιά κοντή κατσαρόλα (πλασωτέ), βάζουμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε 1½ ποτήρι νερό και τις βράζουμε για 5', αφαιρώντας (ξαφρίζοντας) τον αφρό που θα βγάλουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. |
|
Σκεπάζουμε
το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να
μαλακώσουν οι μπριζόλες. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε. Πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κεφαλοτύρι. Το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, αλλά να μείνει με το λάδι του. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές. Μερίδες: 4 |
7 Σχόλια
Πρόκειται για καταστροφή του κρέατος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλτε τις μπριζόλες σε ξύδι, αλάτι, ρήγανη και πιπέρι. Μετά από μία δύο ημέρες τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε.
Σίγουρα δεν πρόκειται για τον πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος, είναι όμως νοστιμότατος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈ, μιά αμαρτία που θά κάνεις κάπου-κάπου κάντηνε να την ευχαριστηθείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.
Δέσποινά μου χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν.
Διαγραφήόταν ρίχνετε το λάδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, υπάρχει νερό στην κατσαροόλα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι σίγουρα υπάρχει νερό.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.