Για πολλούς, η καραμέλα αποτελεί καθημερινότητα.
Σε άλλους, η παρασκευή της φαίνεται βουνό, κι ας είναι πανεύκολο.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, καραμελώνουμε όλους τους ξηρούς καρπούς.
Δείτε πως γίνεται και απολαύστε τους χωρίς τύψεις.
Υλικά
• 100 γραμ. ανάλατα αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια, κ.λ.π.
• 85 γραμ. ζάχαρη (συν, πλην 10 γρ., ανάλογα πόση καραμέλα μας αρέσει)
Εκτέλεση
Σε άλλους, η παρασκευή της φαίνεται βουνό, κι ας είναι πανεύκολο.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, καραμελώνουμε όλους τους ξηρούς καρπούς.
Δείτε πως γίνεται και απολαύστε τους χωρίς τύψεις.
Πως φτιάχνουμε καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια, κ.ά.)
Υλικά
• 100 γραμ. ανάλατα αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια, κ.λ.π.
• 85 γραμ. ζάχαρη (συν, πλην 10 γρ., ανάλογα πόση καραμέλα μας αρέσει)
Εκτέλεση
Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα αντικολλητικό ταψί και τους ψήνουμε στο φούρνο, στους 100°C, για 10'. | |
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, κι όταν κάψει, ρίχνουμε λίγη από τη ζάχαρη, ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα, περιμένουμε μέχρι να υγροποιηθεί και να καραμελώσει και προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη. | |
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγη - λίγη ζάχαρη, κάθε φορά που
καραμελώνει η προηγούμενη δόση και όταν τη ρίξουμε όλη και πάρει ξανθό
χρώμα σκούρο, ρίχνουμε στο τηγάνι τους ζεστούς ξηρούς καρπούς, (σ᾿ αυτή
την περίπτωση, αμύγδαλα). Ανακατεύουμε καλά, μέχρι όλοι οι ξηροί καρποί να έχουν καλυφθεί με καραμέλα. |
|
Προσέχουμε όμως να μη μείνουν πολύ στο τηγάνι γιατί η καραμέλα θα πικρίσει. Τους απλώνουμε αμέσως σ᾿ ένα ταψί, ή σε μαρμάρινη επιφάνεια και τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τους βάζουμε σε μια σανίδα κοπής, μ᾿ ένα μαχαίρι τους σπάμε σε κομμάτια, κι είμαστε έτοιμοι. |
|
Εναλλακτικά, μπορούμε να τους βάλουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και τους σπάσουμε μ᾿ έναν πλάστη, ή άλλο βαρύ αντικείμενο, σε κομμάτια. | |
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως και τ᾿ αμύγδαλα, φτιάχνουμε και τα καραμελωμένα φουντούκια. | |
Αλλά και για καραμελωμένα φυστίκια, πάλι τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιούμε. | |
Ανάλογα με το γούστο μας, προσθέτουμε ή αφαιρούμε ζάχαρη, κι έτσι έχουμε περισσότερη ή λιγότερη καραμέλα. Δείτε επίσης: Σοκολατάκια με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς |
12 Σχόλια
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΩΤΑ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ...ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΜΟΥΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗ ΓΝΩ ΜΗ ΜΟΥ......ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΝΕΣ ΘΑ ΤΑΛΕΜΕ .ΦΙΛΙΑ ,,,,,,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεταξία μου καλώς όρισες. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι συνταγές μου.
ΔιαγραφήΓια τα μουστοκούλουρα, όταν τα φτιάξεις θέλω να μου πεις τη γνώμη σου.
Και βέβαια θα τα λέμε, φιλιά.
Τέλεια συνταγή!!!!<3
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ηθελα αν ξερεις να μου πεις πως θα κανω καραμελωμενους ξηρους καρπους με σουσαμι συνηθως γινονται με αμυγδαλο η αραπικο σε ευχαριστω πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκολουθείς την διαδικασία που περιγράφω παραπάνω και μαζί με τους ξηρούς καρπούς ρίχνεις και το σουσάμι.
ΔιαγραφήΓεια σου γιωτα θα ηθελα να κανω ξηρους καρπους με σουσαμι εισα την δικη σου διαδικασια θα ηθελα την γνωμη σου μπορω να βαλω μεσα στη ζαχαρη και λιγο μελι κανελα και βανιλια;;;;;σε ευχαριστω πολυ
ΔιαγραφήΝαι φίλη μου, μπορείς να βάλεις.
ΔιαγραφήΓιωτα μου θα ηθελα να σε ρωτησω και κατι αλλο πως θα καταφερω να ειναι ενας ενας και οχι να κολλανε ολοι μαζι ???και επανω στη δικη σου ποσοτητα ποσο μελι να βαλω σε ευχαριστω πολυ το ονομα μου ειναι ρενια
ΔιαγραφήΡένια μου για να κάνεις τους ξηρούς καρπούς όπως λες, άπλωσέ τους πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια και με μια σπάτουλα δώσε το σχήμα που θέλεις. Όσο για το μέλι, βάλε μια κουταλιά της σούπας.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστω παρα πολυ θα το κσνω και σου στειλω αποτελεσματα
ΔιαγραφήΑντί για ζάχαρη βάλω μέλι με σουσαμι στα φιστίκια πρεπει να τα βάλω ψυγείο μετα??
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δεν χρειάζεται.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.