Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος, για να φτιάξετε και να απολαύσετε σπιτικά, νόστιμα, τραγανά σοκολατάκια, με υπέροχη γεύση καραμέλας.
Φτιάξτε τα και θα κάνετε τους φίλους, αλλά και τα παιδιά σας, να ζητάνε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο....
Σοκολατάκια με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Υλικά
• 250 γρ. ανάλατα αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια
• 215 γρ. ζάχαρη
• 250 γρ. κουβερτούρα, (εγώ χρησιμοποιώ με 53% κακάο)
• ½ κ. γλ. αραβοσιτέλαιο, ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Φτιάξτε τα και θα κάνετε τους φίλους, αλλά και τα παιδιά σας, να ζητάνε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο....
Σοκολατάκια με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Υλικά
• 250 γρ. ανάλατα αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια
• 215 γρ. ζάχαρη
• 250 γρ. κουβερτούρα, (εγώ χρησιμοποιώ με 53% κακάο)
• ½ κ. γλ. αραβοσιτέλαιο, ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα αντικολλητικό ταψί και τους ψήνουμε στο φούρνο, στους 100°C, για 10'. Έπειτα καραμελώνουμε τους ξηρούς καρπούς, (αναλυτικές οδηγίες Εδώ). |
|
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγη - λίγη τη ζάχαρη και όταν αρχίσει να καραμελώνει, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς. | |
Ανακατεύουμε και όταν πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα, τους απλώνουμε αμέσως σ᾿ ένα ταψί, ή σε μαρμάρινη επιφάνεια, τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους σπάμε σε χονδρά κομμάτια. | |
Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε νερό να βράζει και πάνω σ᾿
αυτή την κατσαρόλα βάζουμε μια άλλη πιο μικρή, η οποία θερμαίνεται από
τους ατμούς της πρώτης, (αναλυτικές οδηγίες Εδώ). Μέσα σε αυτήν, την μικρότερη κατσαρόλα, κόβουμε ή σπάζουμε με το χέρι ή με το μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και την ανακατεύουμε με στεγνή, ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να λιώσει. |
|
(Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην
πέσει καθόλου νερό μέσα στην μικρότερη κατσαρόλα, στην οποία λιώνουμε τη
σοκολάτα). Αφού λιώσει, ρίχνουμε το λάδι και τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, κι ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
|
Σ᾿ ένα μεγάλο δίσκο ή λαμαρίνα, στρώνουμε μια λαδόκολλα. Μ᾿ ένα κουτάλι του γλυκού, παίρνουμε υλικό από το μείγμα και το τοποθετούμε στη λαδόκολλα με τη σειρά. Όταν τελειώσουμε, βάζουμε το δίσκο στο ψυγείο, για 2 τουλάχιστον ώρες, μέχρι να παγώσουν τα σοκολατάκια, κι είναι έτοιμα για φάγωμα. Τεμάχια: 40 περίπου. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.