Το μόνο που χρειάζεται για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο λικέρ, είναι αλκοόλ και σιρόπι από κυδώνι γλυκό του κουταλιού ή από ψητά κυδώνια στο φούρνο. Με δύο μόνο υλικά, εύκολα και πολύ γρήγορα, έχουμε αυτό το εξαιρετικό ηδύποτο, με την απίθανη γεύση και το καταπληκτικό άρωμα.
Υλικά
• 300 γραμ. σιρόπι κυδωνιού
• 600 - 750 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
• 1 ξύλλο κανέλλας (προαιρετικά)
• 3 - 4 γαρύφαλλα (προαιρετικά)
• 3 - 4 σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Λικέρ Κυδώνι φτιαγμένο από σιρόπι κυδωνιού
Υλικά
• 300 γραμ. σιρόπι κυδωνιού
• 600 - 750 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
• 1 ξύλλο κανέλλας (προαιρετικά)
• 3 - 4 γαρύφαλλα (προαιρετικά)
• 3 - 4 σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ο πρώτος τρόπος για να φτιάξουμε κόκκινο λικέρ κυδώνι, είναι να χρησιμοποιήσουμε το σιρόπι που μας έμεινε από τα κυδώνια που ψήσαμε στο φούρνο. | |
Φτιάχνουμε λοιπόν αυτό το πολύ γευστικό γλυκάκι και το φυλάμε σε
βαζάκια για να το απολαύσουμε με το γιαούρτι ή και το παγωτό μας. Παίρνουμε το σιρόπι που περίσσεψε, το περνάμε από ψιλό σουρωτήρι και, με μια δοσομετρική κούπα ή με ένα κρασοπότηρο, το μετράμε. |
|
Ακολούθως το ρίχνουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο ή μπουκάλι,
προσθέτουμε διπλάσια ποσότητα (ή και λίγο παραπάνω) τσίπουρο και
ρίχνουμε
μέσα την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και το χυμό λεμονιού. Το σφραγίζουμε, αναδεύουμε ελαφρά το
μπουκάλι και το φυλάμε σε
σκοτεινό και δροσερό μέρος. Μετά από 1 εβδομάδα, είναι έτοιμο να το
απολαύσουμε. Ο δεύτερος τρόπος είναι ίδιος ακριβώς με τον πρώτο, μόνο που εδώ χρησιμοποιούμε το σιρόπι που μας περίσσεψε από το γλυκό του κουταλιού και είναι καλύτερα να μην παραλείψουμε τα μπαχαρικά. -- Αν το λικέρ μάς βγεί πολύ γλυκό, μπορούμε να το διορθώσουμε προσθέτοντας λίγο ακόμη τσίπουρο. -- Συνοδεύει τέλεια ένα κομμάτι Παστοκύδωνο. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.