Κίτρινη σως ή Μουστάρδα με μαγιονέζα

Κίτρινη σως ή Μουστάρδα με μαγιονέζα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυτή είναι η "περίφημη" κίτρινη σως, η σάλτσα που πρωταγωνιστή σε όλα τα καταστήματα γρήγορης εστίασης και έχει αγαπηθεί από τους νεολαίους της εποχής μας.
Η πιο εύκολη και γρήγορη σάλτσα που υπάρχει στον κόσμο, με δύο ή τρία υλικά, που πάει, σχεδόν, με όλα.


Μουστάρδα με μαγιονέζα (Κίτρινη σως)


Υλικά 

•   5 κουτ. σούπας μουστάρδα υγρή (όχι σκόνη)
•   5 κουτ. σούπας μαγιονέζα
•   1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε σ' ένα μπολ την μαγιονέζα, το γιαούρτι αν χρησιμοποιήσουμε (την κάνει λίγο πιο δροσερή και λιγότερο γλυκιά), τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αν θέλουμε, μπορούμε να την μεραφέρουμε σ' ένα άδειο μπουκάλι από μουστάρδα, ώστε να σερβίρεται πιο εύκολα ή την σερβίρουμε σε μπολάκια.

Συνοδεύει ιδανικά το κοτόπουλο (ειδικά το ψητό), τα λουκάνικα, τα ψαρικά και όλες τις σαλάτες ζυμαρικών.

 -- Ανάλογα με την οξύτητα που θέλουμε να έχει η σάλτσα μας, προσθέτουμε παραπάνω ή αφαιρούμε και τελείως το γιαούρτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους