Header Ads

Κοτόπουλο με πράσα και καρότα, λεμονάτο

Κοτόπουλο με πράσα και καρότα, λεμονάτο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα υπέροχο κοτόπουλο λεμονάτο, φτιαγμένο με την παλιά, αυθεντική, Πολίτικη συνταγή, που εντυπωσιάζει όποιον το δοκιμάσει.
Ο συνδυασμός του με τα καρότα και τα πράσα, δίνει ένα τέλεια ισοροπημένο γευστικό αποτέλεσμα, που κερδίζει κι αυτούς που δεν αγαπούν το κοτόπουλο.


Κοτόπουλο με πράσα και καρότα, λεμονάτο

Υλικά

•    1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
•    500 γραμ. (4 - 5 μεγάλα) καρότα σε ροδέλες
•    2 - 3 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
•    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    ½ φλυτζ τσαγιού ελαιόλαδο
•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    2 λεμόνια (το χυμό τους)
•    ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    ξύσμα από ½ λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. 
Πλένουμε προσεκτικά, πολύ καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Ρίχνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κοτόπουλο.
Κοτόπουλο με πράσα και καρότα, λεμονάτο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κοτόπουλο με πράσα και καρότα, λεμονάτο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν σοταριστεί απ᾿ τη μια μεριά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε για 4΄- 5΄ ακόμη, μέχρι να μαραθούν, κι έπειτα σβήνουμε με το κρασί.
 

Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τα καρότα, τα πράσα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο, που να μισοσκεπάζει το κοτόπουλο.
Κοτόπουλο με πράσα και καρότα, λεμονάτο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κοτόπουλο με πράσα και καρότα, λεμονάτο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30΄- 40΄ περίπου, μέχρι να βράσει το κοτόπουλο και να μείνει με λίγη σάλτσα. (Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).

Δυο τρία λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε μισό φλυτζάνι του καφέ νερό, για να δέσει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι κούπα.


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Φανταστική συνταγή, ακόμα & χωρίς πράσα (δυστυχώς δεν είχα) τρως άνετα 2 πιάτα!

    Σύλβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο το συνόδεψα με Ριζότο πολύ νόστιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιασας! Νομίζω πως μπορεί να σταθεί σαν κυρίως πιάτο και χωρίς συνοδευτικά... Εγώ το κάνω συχνά και είναι πολύ ελαφρύ και υγιεινό. Συγχαρητήρια για το site σας που εύχομαι να γεμίζει με ωραίες, υγιεινές συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.