Header Ads

Λικέρ Ρόδι με ούζο

Λικέρ Ρόδι με ούζο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τη συνταγή αυτή για το λικέρ ρόδι, μου την έστειλε η φίλη μου η Πηνελόπη, που όπως μου τόνισε την έχει από τη δική της γιαγιά.
Πρόκειται για μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής, με τη μόνη διαφορά ότι αντί για τσίπουρο, χρησιμοποιούμε ούζο και καθόλου μπαχαρικά.
Και έχει εξαιρετική γεύση!

Λικέρ Ρόδι με ούζο


Υλικά

•    4½ νεροπότηρα σπόρους ροδιού (4 - 5 ρόδια)
•    3 νεροπότηρα ούζο
•    3 νεροπότηρα ζάχαρη
•    1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
•    1 γαρύφαλλο

Εκτέλεση


Καθαρίσουμε τα ρόδια, φροντίζοντας να κρατήσουμε και τα ζουμιά που θα βγάλουν. 
Έπειτα μεταφέρουμε τους σπόρους μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει σε ένα γυάλινο, αποστειρωμένο δοχείο, που να κλείνει αεροστεγώς και ρίχνουμε το ούζο, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.
Λικέρ Ρόδι με ούζο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λικέρ Ρόδι με ούζο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε καλά και σφραγίζουμε το βάζο.
Τ᾿ αφήνουμε σε ζεστό μέρος που να το βλέπει ο ήλιος ή πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας σε ζεστό σημείο, για 30 - 40 μέρες, ανακινώντας το τακτικά στην αρχή, για να λιώσει η ζάχαρη και 1 - 2 φορές την εβδομάδα αργότερα.
Λικέρ Ρόδι με ούζο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λικέρ Ρόδι με ούζο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν γίνει το λικέρ, ανοίγουμε το βάζο και περνάμε το ποτό από σουρωτήρι και διπλό τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα) για να καθαρίσει.Το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια (καλύτερα αποστειρωμένα) και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

-- Αν μας γίνει πολύ γλυκό, μπορούμε να το διορθώσουμε ρίχνοντας λίγο ούζο ακόμα, ενώ αν το θέλουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.

-- Η συνταγή της Πηνελόπης λέει 4 ποτήρια ζάχαρη, αλλά για μένα 3 είναι αρκετά.

 -- Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε να περιμένουμε περίπου ένα μήνα να γίνει το λικέρ μας, μπορούμε να το φτιάξουμε με αυτήν εδώ την συνταγή: Λικέρ Ρόδι πολύ γρήγορο, φτιαγμένο στην κατσαρόλα και να το απολαύσουμε αμέσως.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια