Header Ads

Αφράτα τυροπιτάκια γιαουρτιού

Αφράτα τυροπιτάκια γιαουρτιού - Τα φαγητά της γιαγιάς
Πολύ αφράτα τυροπιτάκια, με μαλακή γέμιση τυριών και κομματάκια πάριζας, που αρέσουν πολύ στα παιδιά.
Το φύλλο είναι φτιαγμένο με γιαούρτι και η γεύση του είναι μοναδική.
Τρώγονται δύο - δύο και είναι ότι πρέπει για κολατσιό στη δουλειά, αλλά και για το σχολείο.


Αφράτα τυροπιτάκια με δύο τυριά και γιαούρτι


Υλικά

•   200 γραμ. αλεύρι σκληρό
•   200 γραμ. αλεύρι μαλακό
•   1 φλυτζ. τσαγιού (240 γρ.) γιαούρτι
•   1 φλυτζ. τσαγιού (240 γρ.) σπορέλαιο
•   1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
•   ½  κουτ. γλυκού ζάχαρη
•   1 κουτ. γλυκού ξύδι
•   ½ κουτ. γλυκού αλάτι

 Για τη γέμιση

•   200 γραμ. φέτα ή τρίμμα
•   100 γραμ. γκούντα τριμμένη
•   2 κουτ. σούπας γεμάτες γιαούρτι
•   2 - 3 φέτες πάριζα ψιλικομμένες
•   φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για επικάλυψη

Εκτέλεση


Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπωλ, ρίχνουμε το σπορέλαιο και τρίβουμε για να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Αφράτα τυροπιτάκια γιαουρτιού - Τα φαγητά της γιαγιάς
Αφράτα τυροπιτάκια γιαουρτιού - Τα φαγητά της γιαγιάς
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε μια ζύμη, που πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.
Αν η ζύμη μας γίνει πολύ σφιχτή, ρίχνουμε λίγο ακόμη λάδι, ενώ αν είναι πολύ χαλαρή και δεν πλάθεται, ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφράτα τυροπιτάκια γιαουρτιού - Τα φαγητά της γιαγιάς
Αφράτα τυροπιτάκια γιαουρτιού - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια, (45 - 50 γρ. περίπου το καθένα).
Πατάμε την ζύμη με τις παλάμες μας στον πάγκο εργασίας να πλατύνει και τοποθετούμε σε κάθε φύλλο 1 κοφτή κουταλιά της σούπας γέμιση.
Κλείνουμε το πιτάκι και πατάμε τις άκρες με πιρούνι.
Αφράτα τυροπιτάκια γιαουρτιού - Τα φαγητά της γιαγιάς
Αφράτα τυροπιτάκια γιαουρτιού - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τ᾿ αλείφουμε με το ασπράδι, χτυπημένο με το λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25΄- 30΄ λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τεμάχια: 20


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορουμε να τα φτιάξουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Και γενικά αν αυτό μπορούμε να το κάνουμε με τις πίτες. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου υποθέτω πως μπορούμε να τα καταψύξουμε, όπως και όλες τις πίτες. Απλά τα συγκεκριμένα δεν τα έχω δοκιμάσει, γι' αυτό δεν είμαι σίγουρη.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.