Βρασμένες πατάτες, τηγανιτές στο φούρνο

Βρασμένες πατάτες, τηγανιτές στο φούρνο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Μια πολύ εύκολη συνταγή, για νόστιμες, μαλακές και καλοψημένες πατάτες.
Με αυτόν τον τρόπο δεν απορροφάνε πολλά λάδια, όσο αν ήταν τηγανιτές, αλλά είναι εξίσου γευστικές.
Τρώγονται σκέτες, ή ακόμα καλύτερα συνοδεύοντας ψητό κρέας ή κοτόπουλο, στη σχάρα ή στο φούρνο.


Βρασμένες πατάτες, τηγανιτές στο φούρνο


Υλικά

•     2 - 2½ κιλά πατάτες
•     ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•     4 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
•     ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό που να τις σκεπάζει καλά, για 8' - 10' περίπου μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
Βρασμένες πατάτες, τηγανιτές στο φούρνο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Βρασμένες πατάτες, τηγανιτές στο φούρνο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα ταψί, ή πυρέξ, ανάβουμε το φούρνο της κουζίνας και το βάζουμε μέσα να ζεσταθεί καλά.
Σουρώνουμε τις πατάτες και αφού ζεσταθεί καλά το λάδι, τις ρίχνουμε στο ταψί (προσεκτικά να μην καούμε) και τις ανακατεύουμε να λαδωθούν
όλες καλά.
Βρασμένες πατάτες, τηγανιτές στο φούρνο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Βρασμένες πατάτες, τηγανιτές στο φούρνο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, στους 200°C, περίπου για 35' περίπου, μέχρι να ροδίσουν οι πατατούλες μας.


4 σχόλια:

  1. Τις κάνω πάντα έτσι με την μόνη διαφορά ότι στο νερό που βράζει ρίχνω λίγες σταγονες λεμόνι.
    Αυτό βοηθάει στο να κάνουν τραγανή κρούστα απέξω οι πατάτες και μέσα είναι ζουμερές.
    Δοκίμασε το γίνονται πολύ ωραίες!
    Ευχαριστούμε για τις συνταγές, σε παρακολουθώ καθημεριινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου εγώ ευχαριστώ, την επόμενη φορά που θα τις φτιάξω, θα το δοκιμάσω σίγουρα.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Δέσποινά μου σε ευχαριστώ, όντως είναι νόστιμες και γίνονται πιο τραγανές.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.