Πίτσα ρολό με σφολιάτα

Τα φαγητά της γιαγιάς - Πίτσα ρολό με σφολιάτα
Μια διαφορετική πίτσα, πάρα πολύ εύκολη, εξαιρετικά γρήγορη, με γεύση που χαρίζει χαμόγελα.
Χωρίς τη φασαρία της ζύμης, το πιτσορολό, όπως το λέει η κόρη μου, είναι ιδανικό για μπουφέ, αλλά και παιδικά πάρτυ.
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!


Πίτσα ρολό με σφολιάτα

Υλικά


•    1 φύλλο σφολιάτας
•    150 γραμ. τυρί κρέμα
•    150 γραμ. ματσαρέλα τριμμένη
•    130 γραμ. ανθότυρο
•    3 φέτες πάριζα ή ζαμπόν ψιλοκομμένο
•    2 χωριάτικα λουκάνικα (250 γραμ.) σε λεπτές ροδέλες
•    ½ πιπεριά κόκκινη ή πράσινη ψιλοκομμένη
•    2 - 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
•    ρίγανη
•    2 κουτ. σούπας νερό
•    μαργαρίνη για τη σφολιάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε, όλα τα τυρία και τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Έπειτα, με ένα μαχαίρι, ξεφλουδίζουμε τα λουκάνικα και τα κόβουμε.
 
Απλώνουμε τη σφολιάτα, με το μήκος κάθετο σε μας, (να έχουμε μπροστά μας, τη μία απ᾿ τις δύο μεγαλύτερες πλευρές) και αφαιρούμε την επάνω μεμβράνη, (την κάτω την αφήνουμε για να μας βοηθήσει στο τύλιγμα).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πίτσα ρολό με σφολιάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πίτσα ρολό με σφολιάτα
Απλώνουμε την κέτσαπ πάνω στο φύλλο και έπειτα παίρνουμε τα τυριά και τα απλώνουμε κι αυτά, προσέχοντας να αφήσουμε ένα δάχτυλο περιθώριο στις τρεις πλευρές, (τις δύο πλαϊνές και την απέναντι) και τη φέρουμε ίσα -  ίσα στην πλευρά που θα ξεκινήσουμε το τύλιγμα.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, απλώνουμε την πάριζα, τα λουκάνικα και την πιπεριά.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πίτσα ρολό με σφολιάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πίτσα ρολό με σφολιάτα
Έπειτα γυρνάμε το φύλλο, στις δύο πλαϊνές πλευρές προς τα μέσα, (ένα δάχτυλο, για να μην χυθεί η γέμιση) και με τα δάχτυλά μας, βρέχουμε ελαφρά το φύλλο που βρίσκετε απέναντί μας, για να κολλήσει όταν το τυλίξουμε.
Με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε το φύλλο, περίπου μέχρι τη μέση και τελειώνουμε με άλλο ένα γύρισμα, φροντίζοντας η ένωση να είναι από κάτω.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πίτσα ρολό με σφολιάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πίτσα ρολό με σφολιάτα
Τοποθετούμε το ρολό σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα, (το ξέβαθο ταψί της κουζίνας) και το αλείφουμε με μαργαρίνη.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα της κουζίνας, στους 160°C, για 30΄ -  40' περίπου, έως ότου φουσκώσει και ροδίσει καλά η σφολιάτα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πίτσα ρολό με σφολιάτα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Πίτσα ρολό με σφολιάτα
Όταν βγάλουμε το ρολό από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί 5' - 6΄ και έπειτα το κόβουμε και το σερβίρουμε.

-- Προσέχουμε να μην τυλίξουμε σφιχτά το ρολό, γιατί θα μας ανοίξει η σφολιάτα στο ψήσιμο και θα χυθεί η γέμιση.
-- Η σφολιάτα πρέπει να είναι στο ψυγείο μέχρι τελευταία στιγμή, γιατί αλλιώς δεν θα μας φουσκώσει.


1 σχόλιο:

  1. Πολυ-πολυ νοστιμη συνταγη! Και γρηγορη και ευκολη και οικονομικη! Συγχαρητηρια!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους