Ένας καταπληκτικός μεζές για ουζάκι και ταυτόχρονα κι ένας πολύ ωραίος τρόπος να "ψήσουμε"τα παιδιά μας να φάνε τις σαρδέλες.
Αν τις θέλουμε με ακόμη περισσότερη κρούστα, κάνουμε το χυλό πιο πυκνό, βάζοντας λίγο περισσότερο αλεύρι απ' το κανονικό.
Δοκιμάστε τις οπωσδήποτε!
Σαρδέλες τηγανιτές με τραγανή κρούστα
Υλικά
• 1 κιλό σαρδέλες
• 1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουτί (330 ml) μπύρα ή σόδα
• 1 αυγό
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αν τις θέλουμε με ακόμη περισσότερη κρούστα, κάνουμε το χυλό πιο πυκνό, βάζοντας λίγο περισσότερο αλεύρι απ' το κανονικό.
Δοκιμάστε τις οπωσδήποτε!
Σαρδέλες τηγανιτές με τραγανή κρούστα
Υλικά
• 1 κιλό σαρδέλες
• 1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουτί (330 ml) μπύρα ή σόδα
• 1 αυγό
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε προσεκτικά την μπύρα ή τη σόδα και μ᾿ ένα κουτάλι ή με τον αυγοδάρτη, δουλεύουμε το μείγμα τόσο, όσο χρειάζεται για να γίνει λείο και παχύρευστο. Αφήνουμε το χυλό να σταθεί 1 ώρα στο ψυγείο, αλλιώς θα γλιστράει και δεν θα στέκεται. |
|
Διαλέγουμε ψάρια, όσο πιο φρέσκα μπορέσουμε να βρούμε. Τα πλένουμε καλά, τα καθαρίζουμε από τα λέπια και τα φιλετάρουμε, τραβώντας το κεφάλι, με τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά, μαζί με την ουρά. Τα ξαναπλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίξουν καλά. |
|
Όταν
είναι να τα τηγανίσουμε τα αλατίζουμε, βγάζουμε το χυλό από το ψυγείο,
χτυπάμε με ένα πηρούνι το αυγό, το ρίχνουμε μέσα και τ᾿ ανακατεύουμε με
τον αυγοδάρτη να ενσωματωθεί. Έπειτα βουτάμε ένα - ένα ψάρι στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. |
|
Φροντίζουμε να μην βάλουμε πολλά μαζί στο τηγάνι, γιατί θα ενωθούν και θα κολλήσουν μεταξύ τους. Όταν ροδίσουν από τη μιά μεριά, τα γυρίζουμε από την άλλη. |
|
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα πολλά λάδια και τα σερβίρουμε ζεστά, με μπόλικο λεμόνι. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.