Σφολιάτα ρολό με πιπεριές και κρέμα τυριού

Τα φαγητά της γιαγιάς - Σφολιάτα ρολό με πιπεριές και κρέμα τυριού
Το πιο εύκολο και γρήγορο ρολό, ιδανικό για μπουφέ, αλλά και παιδικά πάρτυ.
Η γεύση του είναι καταπληκτική και μπορούμε να προσαρμώσουμε τα υλικά στις γεύσεις μας.
Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αλλαντικά με κοτόπουλο, ή καπνιστό χοιρινό.


Σφολιάτα ρολό με πιπεριές και κρέμα τυριού

Υλικά


•    2 φύλλα σφολιάτας
•    400 γραμ. τυρί κρέμα
•    200 γραμ. γκούντα τριμμένη
•    8 φέτες πάριζα ή ζαμπόν ψιλοκομμένο
•    4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
•    ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
•    ½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
•    2 κουτ. σούπας νερό
•    μαργαρίνη για τις σφολιάτες

•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε, το τυρί κρέμα, τη γκούντα, την πάριζα, το μπέικον, τις πιπεριές, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
Έπειτα, χωρίζουμε τη γέμιση στα δύο.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σφολιάτα ρολό με πιπεριές και κρέμα τυριού
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σφολιάτα ρολό με πιπεριές και κρέμα τυριού
Απλώνουμε τη μία σφολιάτα, με το μήκος κάθετο σε μας, (να έχουμε μπροστά μας, τη μία απ᾿ τις δύο μεγαλύτερες πλευρές) και αφαιρούμε την επάνω μεμβράνη, (την κάτω την αφήνουμε για να μας βοηθήσει στο τύλιγμα).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σφολιάτα ρολό με πιπεριές και κρέμα τυριού
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σφολιάτα ρολό με πιπεριές και κρέμα τυριού
Παίρνουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε πάνω στο φύλλο, προσέχοντας να αφήσουμε ένα δάχτυλο περιθώριο στις τρεις πλευρές, (τις δύο πλαϊνές και την απέναντι) και τη φέρουμε ίσα -  ίσα στην πλευρά που θα ξεκινήσουμε το τύλιγμα. 
Έπειτα γυρνάμε το φύλλο, στις δύο πλαϊνές πλευρές προς τα μέσα, (ένα δάχτυλο, για να μην χυθεί η γέμιση) και με τα δάχτυλά μας, βρέχουμε ελαφρά το φύλλο που βρίσκετε απέναντί μας, για να κολλήσει όταν το τυλίξουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σφολιάτα ρολό με πιπεριές και κρέμα τυριού
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σφολιάτα ρολό με πιπεριές και κρέμα τυριού
Με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε το φύλλο μέχρι το τέλος σε ρολό, φροντίζοντας η ένωση να είναι από κάτω.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπη γέμιση και για την άλλη σφολιάτα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σφολιάτα ρολό με πιπεριές και κρέμα τυριού
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σφολιάτα ρολό με πιπεριές και κρέμα τυριού
Βουτυρώνουμε ελαφρά μια λαμαρίνα, (το ξέβαθο ταψί της κουζίνας).
Τοποθετούμε τα ρολά πάνω στη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα της κουζίνας, στους 160°C, για 20΄ -  25' περίπου, έως ότου φουσκώσει και ροδίσει καλά η σφολιάτα.

Όταν βγάλουμε τα ρολά από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν 10΄ και έπειτα τα κόβουμε και τα σερβίρουμε.


-- Προσέχουμε να μην τυλίξουμε σφιχτά τα ρολά, γιατί θα μας ανοίξει η σφολιάτα στο ψήσιμο και θα χυθεί η γέμιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους