Οι περισσότεροι από μας, επηρρεασμένοι από τα ποπ κορν που βρίσκουμε στα σινεμά, με τα βούτυρα και το πολύ αλάτι, δεν έχουμε και την καλύτερη εντύπωση.
Στην πραγματικότητα όμως, αν τα φτιάξουμε σωστά, είναι μια πολύ υγιεινή τροφή, ενώ παράλληλα γίνονται νοστιμότατα.
Σπιτικό ποπ κορν (pop corn)
Υλικά
• 4 - 5 κουτ. σούπας σπόρους καλαμποκιού για ποπ κορν
• 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
• λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Στην πραγματικότητα όμως, αν τα φτιάξουμε σωστά, είναι μια πολύ υγιεινή τροφή, ενώ παράλληλα γίνονται νοστιμότατα.
Σπιτικό ποπ κορν (pop corn)
Υλικά
• 4 - 5 κουτ. σούπας σπόρους καλαμποκιού για ποπ κορν
• 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
• λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία μεγαλούτσικη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το καλαμπόκι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την σκεπάζουμε με το καπάκι, χωρίς να το σφραγίσουμε τελείως, για να φεύγει ο ατμός. Εναλλακτικά, αντί για καπάκι, μπορούμε να σκεπάσουμε την κατσαρόλα με την ειδική σίτα για τηγάνισμα, ή αλλιώς μ᾿ ένα τρυπημένο αλουμινόχαρτο για να φεύγουν οι ατμοί. |
|
Όταν αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι, κουνάμε συνέχεια την κατσαρόλα, μέχρι να ανοίξουν όλοι και να σταματήσει το σκάσιμο. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τ᾿ αλατίζουμε λίγο, τ᾿ ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε σε ένα μπολ. -- Για να μπορέσω να τα φωτογραφίσω, τα σκέπασα με καλαθάκι από τηγάνι, που δεν το συνιστώ, γιατί πετάγονται λάδια. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.