Header Ads

Τριβελάκι (βίδες) με σάλτσα από γιαούρτι και κεφαλοτύρι

Τα φαγητά της γιαγιάς - Τριβελάκι (βίδες) με σάλτσα από γιαούρτι και κεφαλοτύρι
Το γιαούρτι μαζί με το κεφαλοτύρι, μας δίνει μια πικάντικη, ωραιότατα δεμένη σαλτσούλα.
Ένας πολύ ωραίος τρόπος να φτιάξουμε αυτό το πολύ εμφανίσιμο ζυμαρικό, το τριβελάκι, ή τις βίδες, (όπως τις έχει βαφτίσει η κόρη μου), χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος.


Τριβελάκι (βίδες) με σάλτσα από γιαούρτι και κεφαλοτύρι

Υλικά

•    500 γραμ. βίδες (τριβελάκι)
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
•    1 κρεμμυδάκι χλωρό σε ροδέλες
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1½ φλυτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
•    2 κεσεδάκια (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
•    1 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
•    ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
•    2 κουτ. σούπας φυτίνη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις βίδες και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, για 12' περίπου.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τριβελάκι (βίδες) με σάλτσα από γιαούρτι και κεφαλοτύρι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τριβελάκι (βίδες) με σάλτσα από γιαούρτι και κεφαλοτύρι
Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε σε τρυπητό, τις ξεπλένουμε με λίγο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη φυτίνη, ρίχνουμε τις βίδες και τις ανακατεύουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τριβελάκι (βίδες) με σάλτσα από γιαούρτι και κεφαλοτύρι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τριβελάκι (βίδες) με σάλτσα από γιαούρτι και κεφαλοτύρι
Σ᾿ ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε (τσιγαρίζουμε) το κρεμμύδι μαζί με το κρεμμυδάκι το χλωρό και το σκόρδο. Προσθέτουμε την πάπρικα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.  
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί, το μαϊντανό, σβήνουμε το «μάτι» της κουζίνας, κι ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί και να δέσει λίγο η σάλτσα. (Αναλυτικά εδώ)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τριβελάκι (βίδες) με σάλτσα από γιαούρτι και κεφαλοτύρι
Τα φαγητά της γιαγιάς - Τριβελάκι (βίδες) με σάλτσα από γιαούρτι και κεφαλοτύρι
Προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες, ανακατεύουμε ελαφρά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια