Μια πάρα πολύ νόστιμη και ελαφριά σάλτσα, για όλα τα ζυμαρικά μας.
Με όλη τη φρεσκάδα και την οξύτητα του γιαουρτιού, σε συνδυασμό με τη γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών και την πικάντικη γεύση του τυριού, δίνει ένα αποτέλεσμα ... να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!
Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Υλικά
• 2 κεσεδάκια (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
• 1½ φλυτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• 1 κρεμμυδάκι χλωρό σε ροδέλες
• 1 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
• ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Με όλη τη φρεσκάδα και την οξύτητα του γιαουρτιού, σε συνδυασμό με τη γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών και την πικάντικη γεύση του τυριού, δίνει ένα αποτέλεσμα ... να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!
Σάλτσα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι για ζυμαρικά
Υλικά
• 2 κεσεδάκια (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
• 1½ φλυτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• 1 κρεμμυδάκι χλωρό σε ροδέλες
• 1 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
• ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν
ζεσταθεί, σοτάρουμε (τσιγαρίζουμε) το κρεμμύδι, μαζί με το κρεμμυδάκι το
χλωρό και το σκόρδο. Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. |
|
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και ρίχνουμε το τυρί. | |
Σβήνουμε το «μάτι» της κουζίνας, ρίχνουμε το μαϊντανό, κι ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί
και να δέσει λίγο η σάλτσα. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι. Όταν τη σερβίρουμε ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. -- Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κόψει η σάλτσα μας, φροντίζουμε να έχουμε βγάλει το γιαούρτι από το ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν. |
5 Σχόλια
Γιατί μου κόβει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να μην σου κόψει η σάλτσα, βγάλε το γιαούρτι από το ψυγείο μισή ώρα νωρίτερα πριν το χρησιμοποιήσεις.
ΔιαγραφήΠριν ρίξεις το γιαούρτι στο τηγάνι, βγάλε το από τη φωτιά, άστο 1'- 2' να σταματήσει ο βρασμός, ρίξε το γιαούρτι και θα είναι εντάξει.
απλά τέλεια!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ καλή και απλή συνταγή.Εγώ πρόσθεσα και μανιτάρια πορτομπελο με παπαρδελες για ζυμαρικά.Έγινε τέλεια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Ηλία πολύ ωραία η παραλλαγή σου, σίγουρα θα την δοκιμάσω.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.