Header Ads

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Το πλεονέκτημα που έχει το πανάρισμα των φαγητών, πέρα από την πικάντικη γεύση και την τραγανή κρούστα που φτιάχνει, είναι ότι τα κρατάει ζουμερά.
Ειδικά στο κοτόπουλο αυτό είναι και το ζητούμενο.
Και επειδή τα τηγανιτά κάποιοι τα αποφεύγουν, τα κάνουμε πανέ στο φούρνο.


 

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Υλικά

•    6 μπούτια ή φιλέτα κοτόπουλο
•    1½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι περίπου
•    3 αυγά χτυπημένα με 2 κουτ. σούπας γάλα (προαιρετικά)

•    1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
•    2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
•    ρίγανη

•    ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. 
Αν είναι ολόκληρο το κόβουμε σε μερίδες (αναλυτικές οδηγίες εδώ).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια ρίχνουμε τη ρίγανη, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Έπειτα, τα περνάμε ένα - ένα από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Αφού τα τινάξουμε να φύγει το περίσσειο αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τέλος τα βουτάμε στη φρυγανιά, φροντίζοντας να σκεπαστούν παντού.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 35'- 40' περίπου, ανάλογα το κομμάτι και το μέγεθος του κοτόπουλου.
Αν τα κομμάτια μας είναι μεγάλα, ίσως χρειαστεί να τα γυρίσουμε κι από την άλλη μεριά.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και πράσινη σαλάτα.

-- Εναλλακτικά, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε μπόλικο σπορέλαιο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά από κάθε πλευρά.


Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Τα εφτιαξα χτες και βγηκαν τελεια... ειχα βαλει μικρα μπουτακια (κοπανακια) ωραια και ευκολη συνταγη, οτι πρεπει για εργενηδες σαν κι εμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν. Είναι από τις αγαπημένες συνταγές.

      Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι είμαι λάτρης του πανέ γενικά, αλλά πραγματικά κατενθουσιάστηκα με αυτή σου τη συνταγή...Ή μάλλον και με αυτή σου τη συνταγή. Τραγανό, πικάντικο, ζουμερό το κοτόπουλο, εξαιρετικά εξαιρετικό. το συνδυάσαμε με τα λαχανικά σου τα γιαχνί!!! Εντάξει, δεν έχω λόγια! Και γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, χωρίς να γεμίσει λάδι η κουζίνα μου, τουτέστιν και βολικό από πρακτική άποψη! Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα!Θ κάνω σήμερα τη συνταγή σ όμως δεν έχω λαδοκολα..Ν βάλω αλουμινόχαρτο;αν γίνεται απάντησε μ μεχρι τ μεσημέρι!Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου συγνώμη, αλλά μόλις τώρα είδα το σχόλιό σου.
      Δεν σου συνιστώ να χρησιμοποιείς το αλουμινόχαρτο σε άμεση επαφή με τα τρόφιμα. Όταν δεν έχουμε λαδόκολλα, απλά λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε το σκεύος μας.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.