Μακαρόνια με σάλτσα μπέικον

Τα φαγητά της γιαγιάς - Μακαρόνια με σάλτσα μπέικον
Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε!
Βέβαια, όλο το μυστικό, είναι στη σάλτσα και αυτή εδώ είναι νοστιμότατη.
Έτσι, γίνεται ένα πολύ ωραίο πιάτο, χορταστικό, εύκολο, ότι πρέπει και για όσους δεν τρελαίνονται για ζυμαρικά.


 


Μακαρόνια με σάλτσα μπέικον

Υλικά

•   500 γραμ. μακαρόνια
•   ½  φλυτζ. ελαιόλαδο
•   3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•   700 γραμ. φρέσκες ντομάτες τριμμένες (ή στο μούλτι)
•   1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•   2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•   1 φλυτζ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
•   5 - 6 λωρίδες μπέικον, κομμένες σε καρέ
•   1 πρέζα μοσχοκάρυδο
•   ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   βούτυρο ή φυτίνη

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Μακαρόνια με σάλτσα μπέικον
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μακαρόνια με σάλτσα μπέικον
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μπέικον για 3', προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και μια κούπα νερό.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 45' περίπου, μέχρι να δέσει και να μείνει με το λάδι της.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μακαρόνια με σάλτσα μπέικον
Τα φαγητά της γιαγιάς - Μακαρόνια με σάλτσα μπέικον
Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τ᾿ ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τυρί

Μερίδες: 6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.