Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα

Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένας από τους πιο αγαπημένους μου μεζέδες, που τον έφτιαχνε η γιαγιά μου για τον πατέρα μου και τον παππού μου, είναι τα ρολάκια πιπεριάς ή μελιτζάνας, με ανθότυρο και φέτα.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη γεύση τους, αν δεν τα δοκιμάσετε!

 
Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα

 Υλικά

•    20 - 25 πιπεριές μακρόστενες (800 γραμ. περίπου)
•    400 γραμ. ανθότυρο ή μυζήθρα χλωρή
•    200 γραμ. φέτα βαρελίσια
•    50 γραμ. ψίχα από ξερό ψωμί, περασμένη στο μούλτι
•    2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
•    6 - 8 φύλλα φρέσκο δυόσμο
•    ρίγανη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

   Για τη σάλτσα

•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 κιλό ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
•    1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•    2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος, αφαιρούμε τα σπόρια, τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε.
Τις αλατίζουμε, τις τηγανίζουμε και τις βγάζουμε σε πιάτο, με απορροφητικό χαρτί.


Εναλλακτικά, τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200°C για 10΄- 15’ να μαλακώσουν ελαφρά.
Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μαϊντανό, τον πελτέ, τη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄- 15΄ λεπτά, μέχρι να πιεί τα υγρά της.


Σ᾿ ένα μπολ, βάζουμε τη φέτα και το ανθότυρο, τα τρίβουμε με το χέρι και προσθέτουμε το ψωμί, το δυόσμο, τη ρίγανη, τ᾿ αυγά, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στη συνέχεια ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα μας, σ᾿ ένα πυρέξ.

Τοποθετούμε σε κάθε φέτα πιπεριάς από μία γεμάτη κουταλιά του γλυκού γέμιση, (ανάλογα το μέγεθος της πιπεριάς) και την τυλίγουμε σε ρολό.
Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε τα ρολά στο πυρέξ, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρολάκια πιπεριάς με ανθότυρο και φέτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 20΄ λεπτά περίπου, μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι τους.

Τα σερβίρουμε ζεστά ή παγωμένα, απαραίτητα με φρέσκο ψωμί.

-- Εναλλακτικά, μπορούμε να το φτιάξουμε και με μελιτζάνες, γίνεται το ίδιο νόστιμο και απολαυστικό.


2 σχόλια:

  1. Κάνω χρεη μαγείρισας σε ενα μικρό εστιατόριο στην Κέρκυρα που λειτουργει εποχιακα .Συχνα ψαχνω τετοιες συνταγες "δικές μας "Δεν εφτιαξα ποτέ κάτι ανάλογο αλλα βρίσκω τη συνταγη φανταστική και δεν θα άλλαζα τίποτε.Προτίθεμαι μάλιστα να την φτιάξω σύντομα.Σας ευχαριστώ .
    Συγχαρητηρια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Σε ζηλεύω που ζεις στην Κέρκυρα, μακάρι να μπορούσα κι εγώ.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.