Αν υπάρχει ένα φαγητό που να μου θυμίζει έντονα τη γιαγιά μου, αυτό είναι οι πατάτες γιαχνί.
Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει ειδικά με αυτό, αλλά κάθε φορά που το μαγειρεύω, τη θυμάμαι να κρατάει μια ξύλινη κουτάλα που πάντα προτιμούσε και γελαστή ν' ανακατεύει την κατσαρόλα.
Υλικά
• 1½ κιλό πατάτες χοντροκομμένες
• 3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
• 3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
• 1 πιπεριά κέρατο χοντροκομμένη
• 500 γραμ. ώριμες ντομάτες στο μούλτι
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 2 δαφνόφυλλα
• ρίγανη
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει ειδικά με αυτό, αλλά κάθε φορά που το μαγειρεύω, τη θυμάμαι να κρατάει μια ξύλινη κουτάλα που πάντα προτιμούσε και γελαστή ν' ανακατεύει την κατσαρόλα.
Πατάτες γιαχνί
Υλικά
• 1½ κιλό πατάτες χοντροκομμένες
• 3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
• 3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
• 1 πιπεριά κέρατο χοντροκομμένη
• 500 γραμ. ώριμες ντομάτες στο μούλτι
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 2 δαφνόφυλλα
• ρίγανη
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα σκόρδα, τις πατάτες και την πιπεριά. Όταν γυαλίσουν, προσθέτουμε τη ντομάτα, το σέλινο, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό, που να σκεπάζει το φαγητό. |
|
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30΄- 40΄ περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. (Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε). Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη. Το συνοδεύουμε με βαρελίσια φέτα και ελιές. |
15 Σχόλια
και μένα την γιαγιά μου μου θυμίζει αυτό το φαγητό, το οποίο πολλοί το περιφρονούν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς στο σπίτι οταν ήμουν ελεύθερη το φτιάχναμε και το σταμάτησα λόγω ιδιοτροπίας του συζύγου. Φέτος όμως έκανα την επανάστασή μου και έφτιαξα για μένα μετά τις γιορτές! Ε δεν πρόλαβα ούτε να το δοκιμάσω, πέσανε και οι τρείς σαν τα λυμαρικα και το εξαφανίσανε
ΔιαγραφήΕμένα κάτι μου θυμίζει αυτό!!!!
ΔιαγραφήΠολυ νοστιμο γινεται!! + μανιταρια μαζι, τελειος συνδυασμος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάζζετε μανιτάρια τυ κουτιού η φρέσκες ?
ΔιαγραφήΕιναι πολυ ωραιο αλλα ξεζασατε το ενα κουταλακι του γλυκου μελι .Γινετε σκετη απολαυση τελειο .
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεοδώρα μου στη συνταγή αυτή, εγώ δεν βάζω μέλι.
ΔιαγραφήΜόλις φαγαμε! Απίστευτη! Μπράβο στη γιαγιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύα μου χαίρομαι που σας άρεσε.
ΔιαγραφήΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΦΑΓΗΤΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, τα μακαρόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕἰμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε;;;
Η συνταγή είναι για πατάτες όχι για μακαρόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη ευχαριστω
Πατάτες αχνί γιαγιά θέλω, αχνί .Και η γιαγιά μου γελούσε ,αλλά έφτιαχνε κάτι γιαχνί τύφλα να 'χουν όλες οι γιαγές του κόσμου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Άγγελε εύχομαι να την έχεις ακόμα τη γιαγιά σου.
ΔιαγραφήΕφαγα δυο πιάτα βαθιά με μια φραντζόλα ζεστή και350 γρ. φέτα και μισό κιλό λευκό κρασίγύρω,για να μήν βαριστομαχιάσω, στίς 15 ελιές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή, αλλά οι θερμίδες που πήρα.....τό βάρος στην ψυχή σας.
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.