Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)

Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Ένα γλυκάκι που έρχεται από πολλά χρόνια πίσω.
Οι συνομήλικοι θα το θυμούνται στα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς, να γλυκαίνει τις παιδικές μας, αναμνήσεις.
Οι μικρότεροι ευκαιρία να το μάθουν!



 



Ράβδοι με ινδική καρύδα

Υλικά

•    200 - 220 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
•    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•    2 βανίλιες
•    ½ σφηνάκι λικέρ καρύδας (προαιρετικά)
•    ινδοκάρυδο για επικάλυψη

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το γάλα, τις βανίλιες, το λικέρ και ανακατεύουμε καλά.
Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό, για να μην κολάει στα χέρια και να μπορούμε να το ζυμώσουμε.
Όταν το ανακατέψουμε καλά, το βάζουμε τουλάχιστον για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Όταν σφίξει στο ψυγείο, το μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και παίρνοντας ένα κομμάτι, το πλάθουμε μπαστούνι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Έπειτα, ρίχνουμε ινδοκάρυδο στον πάγκο και ρολάρουμε πάνω του, το μπαστούνι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Το κόβουμε σε κομμάτια, στο μέγεθος που επιθυμούμε και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Κόβουμε μεμβράνη στο μέγεθος των ράβδων που έχουμε κόψει και τους τυλίγουμε, πιέζοντάς τους και στρίβοντας τις άκρες.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Ράβδοι με ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
Όταν τελειώσουμε, τα φυλάμε στο ψυγείο και αφού περάσουν δυο ώρες και σφίξουν πάλι, μπορούμε να τα απολαύσουμε. 

Τεμάχια: 16 - 18


6 σχόλια:

  1. αν θέλω να τα κάνω νηστίσιμα,τι να βάλω ,αντί για ζαχαρούχο;;;;ίσως σιρόπι,νερό ζάχαρη και βανίλια;;;Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολέτα μου η ιδέα σου είναι πολύ καλή.
      Δεν το είχα σκεφτεί, ούτε το έχω κάνει έτσι, όμως πιστεύω ότι γίνεται, αν το σιρόπι είναι πηχτό.
      Πιστεύω να βοήθησα. Αν το φτιάξεις, γράψε μου πως έγινε.
      Φιλικά Γιώτα

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως θα έχεις το ιδιο αποτέλεσμα και νηστίσιμο αν βάλεις γλυκο βανίλια κοινώς υποβρύχιο ....
      Πολυ καλο το γλυκάκι με γυρισες στα νιατα μου ...

      Διαγραφή
  2. Το γλυκάκι το έφτιαξα είναι απίθανο αλλά επειδή είμαι και λάτρεις της σοκολάτας μέσα στο μείγμα έριξα και τρούφα, και το 1/4 της ζύμης το έκανα μικρά μπαλάκια και τα βούτηξα στην σοκολάτα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά πρέπει να γίνεται έτσι. Θα τα δοκιμάσω κι εγώ.

      Διαγραφή
  3. Και βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιησουμε σιρόπι (γλυκοζης) αντί για ζαχαρούχο γάλα και έτσι οι καρύδες και θα είναι νηστίσιμες και θα κρατούν πάρα πολύ καιρό χωρίς να αλλοίωθουν. Εγώ βάζω και 20 με 30 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας, κάθε 100 γραμμάρια καρύδα, (την οποία λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων), οταν δεν θελω να τις κανω νηστισιμες. Βγαίνουν απίθανες οι καρύδες, (ράβδοι). Εάν δεν θέλουμε να έχουν σοκολατί χρώμα τότε κάνουμε λεπτές ράβδους, σαν το μικρό μας δάκτυλο) απο το μισό (και λιγοτερο), μιγμα το οποιο ανακατευουμε με την σοκολατα και μετά απλώνουμε απο το υπόλοιπο μιγμα (το άσπρο), πιέζοντας με τα δακτυλα και την παλάμη μας, (σαν να ανοίγουμε φύλλο) και κλείνουμε μέσα τα λεπτά ραβδάκια της σοκολατένιας καρυδας. Έτσι θα φαίνονται άσπρες απεξω και μέσα θα έχουν την σοκολατοκαρύδα. Αντί για βανίλια εγω χρησιμοποιώ λικέρ μαστιχας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους