Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)

Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Το λικέρ καρύδα, είναι από τα πιο ωραία ποτά, γίνεται με ινδικάρυδο και είναι εύκολο και πολύ γρήγορο.
Ανάλογα με την διαδικασία που θα ακολουθήσουμε, γίνεται σχεδόν διάφανο, αλλά μπορούμε να το κάνουμε και γαλακτώδες, με πολύ έντονη γεύση καρύδας.


Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)


Υλικά

•   200 γραμ. καρύδα (ινδοκάρυδο)
•   1 λίτρο βότκα ή τσίπουρο
•   550 γραμ. ζάχαρη
•   500 γραμ. νερό
•   2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Βάζουμε το ινδοκάρυδο με 50 γραμμάρια από τη ζάχαρη σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε τη βότκα και το σφραγίζουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Αφήνουμε το βάζο σε σκιερό μέρος, μέχρι να γίνει το λικέρ, για 10 - 15 μέρες, ανακινώντας το 3 - 4 φορές.
Έπειτα το ανοίγουμε και το σουρώνουμε σε σουρωτήρι, πιέζοντας ελαφρά το ινδοκάρυδο.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε το ποτό μας να γίνει διάφανο, το σουρώνουμε μια - δυο φορές σε διπλό τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα), ώστε να καθαρίσει καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για 5'.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Όταν κρυώσει το σιρόπι, το ρίχνουμε στο ποτό, σφραγίζουμε το βάζο, το ανακινούμε ελαφρά και 3 - 4 μέρες μετά, το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια και είναι έτοιμο.
Αν θέλουμε το λικέρ μας με εντονότερη γεύση και χρώμα καρύδας, τότε βάζουμε και το ινδοκάρυδο που σουρώσαμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υλικά για το σιρόπι, και τα βράζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5', από την ώρα που θα πάρουν βράση.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Όταν κρυώσει το σιρόπι, το σουρώνουμε πρώτα με ένα σουρωτήρι και έπειτα με διπλό τουλπάνι. 
Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με το ποτό, το σφραγίζουμε, το ανακινούμε ελαφρά και το αφήνουμε για 3 - 4 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκιερό μέρος, να δέσουν οι γεύσεις και είμαστε έτοιμοι.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Λικέρ καρύδα (ινδοκάρυδο)
Μετά τις 4 μέρες το ανοίγουμε και φιλτράρουμε 3 - 4 φορές το ποτό, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σουρωτήρι και διπλό τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα).

Το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια και το απολαμβάνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, ή παγωμένο.


-- Αν μετά από μερικές μέρες, μαζευτεί γάλα καρύδας στην επιφάνεια, το σουρώνουμε ξανά.

-- Σφραγισμένο, σε αποστειρωμένα μπουκάλια, διατηρείται εκτός ψυγείου, διαφορετικά το φυλάμε στο ψυγείο.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.Στην αρχή που αφήνουμε το λικέρ για 10-15 μέρες σε σκιερό μέρος παίζει ρόλο αν είναι σε ζεστό ή κρύο περιβάλλον;;;;Μπορώ δηλαδή να το αφήσω μέσα στο σπίτι τώρα με τη θέρμανση;;;Ευχαριστώ πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπου θέλεις το βάζεις· και πάνω στον πάγκο της κουζίνας σου να το αφήσεις, πάλι θα γίνει.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους