Τσίπουρο με ζάχαρη και μέλι

Όχι και πολλά χρόνια πριν, (στα ορεινά χωριά της πατρίδας μας ακόμη είναι), ήταν το «φάρμακο» κατά της γρίπης και του κρυολογήματος.
Αλλά και για τα χειμωνιάτικα βράδια, δίπλα στο τζάκι με τ᾿ αναμένα κούτσουρα, με - 5°C απ᾿ έξω και τον βοριά να σφυρίζει, μια χαρά είναι!



Τσίπουρο με ζάχαρη και μέλι


Υλικά


•    1 κρασοπότηρο τσίπουρο
•    1 - 2 κ. γλ. μέλι (το καλύτερο που μπορείτε να βρείτε)
•    ½ κ. γλ. ζάχαρη
•    1 πρέζα κανέλλα (σκόνη)
•    1 - 2 γαρύφαλλα


Εκτέλεση

Βάζουμε το τσίπουρο σ᾿ ένα μπρίκι, μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην μας βράσει, γιατί κινδυνεύουμε να πάρει φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μόλις είναι έτοιμο, το σερβίρουμε σε ποτήρι, που έχουμε βάλει μέσα το μέλι.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί το μέλι και στο μεταξύ, το κρατάμε κοντά στη μύτη μας, εισπνέοντας.
Αν αφού πιούμε το μισό, δεν έχουμε αρχίσει το τραγούδι, τότε πίνουμε και το υπόλοιπο!


-- Εναλλακτικά, ετοιμάζουμε ένα καυτό τσάι του βουνού, ρίχνουμε μέσα λίγο τσίπουρο, κανέλλα, γαρύφαλλα, ζάχαρη και μέλι.
Κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Άντε! Κι άσπρο πάτο!

1 σχόλιο:

  1. Την γνωριζω πολλα χρονια τωρα .Στα μερη μου την λέμε ποντσ
    Ειναι πολυ καλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.