Πρόκειται για ένα από εκείνα τα φαγητά, που κάνουν όλη την οικογένεια να χαμογελά, κάθε φορά που το βλέπουν να σερβίρεται στο τραπέζι τους.
Γίνεται πάρα πολύ νόστιμο και είναι εύκολο και πολύ γρήγορο να το φτιάξουμε.
Κι όπως πάντα, ψήνοντας στη γάστρα το φαγητό, γίνεται πεντανόστιμο!
Υλικά
• 14 πιπεριές κέρατο
• 600 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα σε χοντρά κομμάτια
• 150 γραμ. σκληρή φέτα σε κύβους
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 4 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
• ½ ματσάκι μαϊντανό
• ρίγανη
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Γίνεται πάρα πολύ νόστιμο και είναι εύκολο και πολύ γρήγορο να το φτιάξουμε.
Κι όπως πάντα, ψήνοντας στη γάστρα το φαγητό, γίνεται πεντανόστιμο!
Λουκάνικα με πιπεριές στη γάστρα
Υλικά
• 14 πιπεριές κέρατο
• 600 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα σε χοντρά κομμάτια
• 150 γραμ. σκληρή φέτα σε κύβους
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 4 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
• ½ ματσάκι μαϊντανό
• ρίγανη
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια. | |
Τις στρώνουμε στην γάστρα, τη μία δίπλα στην άλλη, με το εσωτερικό τους, προς τα επάνω. Τοποθετούμε πάνω στις πιπεριές τα λουκάνικα, τα περιχύνουμε με τη ντομάτα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ᾿ την φέτα. |
|
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα, στους 180°C, για 30'. Έπειτα βγάζουμε το καπάκι, προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο, (χωρίς το καπάκι), για άλλα 20' ως 25' περίπου, μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να μείνει με λίγη σάλτσα. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.