Κουνουπίδι βραστό σαλάτα με καρότα και κρεμμύδια

Κουνουπίδι βραστό σαλάτα με καρότα και κρεμμύδια - Τα φαγητά της γιαγιάς
Από τους πιο νόστιμους τρόπους για να φτιάξουμε το κουνουπίδι και χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα μας.
Γίνεται εξαιρετικά ωραίο, τόσο που ακόμα και τα παιδιά, δεν λένε όχι να το δοκιμάσουν.
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!


Κουνουπίδι βραστό σαλάτα με καρότα και κρεμμύδια


Υλικά

•    1  κουνουπίδι
•    2 καρότα
•    2 κρεμμύδια
•    1 πατάτα
•    αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 λεμόνια (το χυμό τους)
•    ελαιόλαδο
•    μαγιονέζα

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά, τα καρότα, τα κρεμμύδια και την πατάτα.
Έπειτα καθαρίζουμε το κουνουπίδι απ᾿ τα εξωτερικά φύλλα, (τα εσωτερικά που είναι τρυφερά, τα βράζουμε μαζί).
Το πλένουμε πολύ καλά, το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το σκληρό μέρος απ᾿ το κοτσάνι.

Βάζουμε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα, (με το σκληρό προς τα κάτω), σε αλατισμένο νερό που βράζει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Κουνουπίδι βραστό σαλάτα με καρότα και κρεμμύδια - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κουνουπίδι βραστό σαλάτα με καρότα και κρεμμύδια - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σιγοβράζουμε με το καπάκι για 20' - 25' λεπτά, από την ώρα που θ΄ αρχίσει ο βρασμός, ανάλογα με το μέγεθος που έχει το κουνουπίδι μας.
Πρέπει να προσέξουμε να μην το παραβράσουμε, αλλά να μαλακώσει και να μη μας λιώσει.

Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και τ᾿ αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα σταγγίζουμε, τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το λάδι, το χυμό από το λεμόνι.

Το σερβίρουμε με μαγιονέζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.