Λαβράκι βραστό με λαχανικά

Λαβράκι βραστό με λαχανικά - Τα φαγητά της γιαγιάς
Φτιάξτε το σαν κακαβιά, μ᾿ ένα και μόνο ψάρι.
Γίνεται μια νοστιμότατη ψαρόσουπα, που θα ξετρελάνει εσάς και τα παιδιά σας (ναι αρέσει πολύ και στα παιδιά). 
Για το ζωμό του δεν μπορώ να πω τίποτα· είναι σίγουρο ότι θα γίνει καυγάς, για το ποιος θα πάρει τον περισσότερο!


Λαβράκι βραστό με λαχανικά, σαν κακαβιά


Υλικά

•     1 μεγάλο λαβράκι
•     3 πατάτες
•     3 κρεμμύδια
•     2 καρότα
•    ½ ματσάκι σέλινο
•     1 μεγάλη ντομάτα ώριμη
•     ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•     1 κουτ. γλυκού κοφτό κόρν φλάουρ ή αλεύρι
•     χυμό 2 λεμονιών
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
 
Καθαρίζουμε πολύ καλά το ψάρι, το βάζουμε σε μπωλ με αλάτι και το χυμό του ενός λεμονιού και τ᾿ αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί. Έπειτα καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
Λαβράκι βραστό με λαχανικά - Τα φαγητά της γιαγιάς
Λαβράκι βραστό με λαχανικά - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε τα λαχανικά, με νερό που να τα σκεπάζει, με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού μαλακώσουν, σε 20' περίπου, βάζουμε στην κατσαρόλα το ψάρι, (για να μην γεμίσουν τα λαχανικά με κόκκαλα, αν θέλουμε το βάζουμε σε τουλπάνι ή χρησιμοποιούμε κατσαρόλα με τρυπητό μέσα).
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύπτει σχεδόν το ψάρι, μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζουμε 15' περίπου.
Λαβράκι βραστό με λαχανικά - Τα φαγητά της γιαγιάς
Λαβράκι βραστό με λαχανικά - Τα φαγητά της γιαγιάς
Λίγο πριν το τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το χυμό του άλλου λεμονιού.

Όταν ο ζωμός αρχίσει να πήζει , σβήνουμε τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε το ψάρι και τα λαχανικά, σε μια πιατέλα.

Σουρώνουμε το ζωμό και το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, ρίχνοντας μέσα στο καθένα ένα λίγο λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

-- Θα χρειαστείτε αρκετό φρεσκοψημένο σπιτικό ψωμί ή παξιμάδια.

-- Για να δούμε αν η ψαρόσουπα είναι έτοιμη, μόλις ανοίξουμε την κατσαρόλα, βάζουμε το χέρι μας πάνω από τον ατμό, κι αν τα δάχτυλά μας κολλάνε, τότε είναι έτοιμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.