Μαρινάδα για λαχανικά

Μαρινάδα για λαχανικά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Δεν υπάρχουν περιορισμοί στους συνδυασμούς των υλικών. Αφήστε την φαντασία και την έμπνευσή σας να σας καθοδηγήσουν.
Συνδυάστε διάφορα λαχανικά, πολύ φρέσκα, όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές διάφορες, καρότα, κρεμμύδια, μανιτάρια, κ.ά.



Μαρινάδα για λαχανικά

Υλικά

•  ¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•  1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
•  ½ λεμόνι (το χυμό)
•  ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
•  ½
κουτ. γλυκού ρίγανη
•  1 κουτ. σούπας γεμάτη μουστάρδα υγρή
•  αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 
Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα χτυπάμε καλά και αφού ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας, τα περιχύνουμε και τ᾿ αφήνουμε μέσα στο υγρό, 1 ώρα τουλάχιστον, γυρίζοντάς τα μερικές φορές.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά που έχουμε διαλέξει. Εκτός από τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, κόβουμε τα υπόλοιπα σε χοντρές φέτες.
Τα κρεμμύδια και τις πιπεριές τα κόβουμε στη μέση, ενώ τα μανιτάρια, τ᾿ αφήνουμε ολόκληρα αν είναι μικρά, αλλιώς τα κόβουμε κι αυτά στη μέση.


Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ, αρχίζοντας από αυτά που απαιτούν περισσότερη ώρα.
Πρώτα βάζουμε τις μελιτζάνες, τα καρότα, τις πιπεριές, μετά τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια, τέλος αυτά που θέλουν ελάχιστο ψήσιμο, όπως τα μανιτάρια και οι ντομάτες.


Εναλλακτικά, για περισσότερη ευκολία στο γύρισμα, μπορούμε να τα περάσουμε σε καλαμάκια και να τα κάνουμε σουβλάκια.

Φτιάχνουμε μια σάλτσα χτυπώντας,
ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη, τα περιχύνουμε και τα σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.