Ένα καταπληκτικό παγωτό με γεύση και άρωμα νες καφέ, για τους φανατικούς του είδους.
Αν το δοκιμάσει, κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί.
Θα ξετρελάνει εσάς και τα μεγαλύτερα παιδιά, με την υπέροχη γεύση του.
Φτιάξτε το οπωσδήποτε!
Υλικά
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200ml), 35% ή 36%
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 σακουλάκι σαντιγύ, Garni Γιώτης
• 1 φλυτζ. τσαγιού, φρέσκο γάλα παγωμένο
• 1 - 2 κουτ. σούπας νες καφέ σκόνη
• 1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας πολύ παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει.)
Χτυπάμε τη σαντιγύ Garni με το γάλα για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές.
Σ᾿ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, τον καφέ και το ζαχαρούχο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 1΄.
Ενώνουμε τις δύο σαντιγές και τις χτυπάμε για 4΄.
Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60΄.
Μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 4' - 5΄ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 60΄.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 60΄.
Έπειτα το βγάζουμε και το χτυπάμε για τέταρτη φορά, το βάζουμε κατάψυξη και αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Το σερβίρουμε με σκόνη νες καφέ ή σοκολάτας.
Αν το δοκιμάσει, κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί.
Θα ξετρελάνει εσάς και τα μεγαλύτερα παιδιά, με την υπέροχη γεύση του.
Φτιάξτε το οπωσδήποτε!
Παγωτό νες καφέ nescafe
Υλικά
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200ml), 35% ή 36%
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 σακουλάκι σαντιγύ, Garni Γιώτης
• 1 φλυτζ. τσαγιού, φρέσκο γάλα παγωμένο
• 1 - 2 κουτ. σούπας νες καφέ σκόνη
• 1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας πολύ παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει.)
Χτυπάμε τη σαντιγύ Garni με το γάλα για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές.
Σ᾿ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, τον καφέ και το ζαχαρούχο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 1΄.
Ενώνουμε τις δύο σαντιγές και τις χτυπάμε για 4΄.
Κατόπιν βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 60΄.
Μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε πάλι για άλλα 4' - 5΄ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 60΄.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία του χτυπήματος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 60΄.
Έπειτα το βγάζουμε και το χτυπάμε για τέταρτη φορά, το βάζουμε κατάψυξη και αφού το παγώνουμε για 6 - 7 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Το σερβίρουμε με σκόνη νες καφέ ή σοκολάτας.
4 Σχόλια
Το νερό πού βάζουμε 5΄, να παγώσει ο παγώσει ο κάδος, μόλις παγώσει μετά το νερό το χύνουμε; η το αφήνουμε και αυτό μέσα; Ευχαριστώ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου αυτό που θέλουμε, είναι μόνο να παγώσει ο κάδος. Γι' αυτό χύνουμε το νερό και τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
ΔιαγραφήΑντί για ένα κουτί ζαχαρούχο, μπορούμε να βάλουμε γάλα εβαπορέ αν ναι πόσο και πόσο ζάχαρη; (δεν τρώγω άσπρη ζάχαρη που έχει το ζαχαρούχο). Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ φίλε δεν γίνεται να αντικαταστήσουμε το ζαχαρούχο γάλα με εβαπορέ, γιατί το παγωτό θα βγει νερουλό.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.