Ακόμη κι αν δεν είστε φίλοι της μελιτζάνας, αυτά τα μεζεδάκια θα "μιλήσουν" στη γλώσσα σας.
Ότι πρέπει για κρασάκι και καλή παρέα.
Βεβαίως, δεν πρόκειται να σας μαλώσει κανείς, αν αντί για ορεκτικό, εσείς το κάνετε κυρίως πιάτο.
Ρολά μελιτζάνας με φέτα
Υλικά
• 7 - 8 μελιτζάνες
• 250 γραμ. φέτα, σε κύβους
• ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
• 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ότι πρέπει για κρασάκι και καλή παρέα.
Βεβαίως, δεν πρόκειται να σας μαλώσει κανείς, αν αντί για ορεκτικό, εσείς το κάνετε κυρίως πιάτο.
Ρολά μελιτζάνας με φέτα
Υλικά
• 7 - 8 μελιτζάνες
• 250 γραμ. φέτα, σε κύβους
• ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
• 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1,5 εκατοστού. Τις αλατίζουμε, τις τηγανίζουμε και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. |
|
Εναλλακτικά,
τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε
με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200°C για 10΄- 15’ να μαλακώσουν
ελαφρά. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπεριά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μαϊντανό και τη ζάχαρη και βράζουμε τα υλικά για 10΄- 15΄ λεπτά. |
|
Στη συνέχεια ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα μας, σ᾿ ένα πυρέξ. Τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας από ένα κυβάκι φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό. |
|
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ρολά, τα βάζουμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. | |
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 20΄- 25΄ λεπτά περίπου, μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι τους. Μερίδες: 4 |
2 Σχόλια
καταπληκτικο το αποτελεσμα.οσες φορες το εχω σερβιρει εχω εισπραξει διθυραμβικα σχολια.εξαιρετικο μεζεδακι.μπραβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου χαίρομαι πολύ που σας αρέσει. Καλό Ανάσταση.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.