Header Ads

Ντομάτες με αυγά και φέτα (στραπατσάδα, καγιανάς)

Ντομάτες με αυγά και φέτα  (στραπατσάδα, καγιανάς) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κλασικό, άκρως γευστικό, κυρίως καλοκαιρινό, με πολλές παραλλαγές και ονόματα, ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδας που το φτιάχνουμε.
Όπως και να το λέμε, αν έχουμε καλές και ώριμες ντομάτες, φρέσκα αυγά και καλή, χωριάτικη φέτα, η απόλαυση είναι ίδια.


Ντομάτες με αυγά και φέτα  (στραπατσάδα, καγιανάς)


Υλικά

•   5  αυγά
•   5 μεγάλες ντομάτες ώριμες
•   ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
•   1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
•   50 γραμ. φέτα
•   40 γραμ. κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
•   ⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Ντομάτες με αυγά και φέτα  (στραπατσάδα, καγιανάς) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ντομάτες με αυγά και φέτα  (στραπατσάδα, καγιανάς) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πιπεριά, το σκόρδο, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. (Προσεκτικά με το αλάτι, λόγω τυριών).
Ντομάτες με αυγά και φέτα  (στραπατσάδα, καγιανάς) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ντομάτες με αυγά και φέτα  (στραπατσάδα, καγιανάς) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε τακτικά, να μην μας κολλήσει. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10΄, μέχρι να πιει τα υγρά της.
Όταν πιεί τα υγρά, τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια στο τηγάνι, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ντομάτες με αυγά και φέτα  (στραπατσάδα, καγιανάς) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ντομάτες με αυγά και φέτα  (στραπατσάδα, καγιανάς) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν τ᾿ αυγά, να ψηθούν και σερβίρουμε.

Μερίδες: 3


Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. καλή σας μέρα και συγχαρητήρια για τις συνταγές και τη σελίδα!

    Ακολούθησα τη σειρά ανάμειξης των υλικών όπως την περιγράφετε, αλλά παρέλειψα την πράσινη πιπεριά. Λόγω του ότι ζω στην Ιταλία, σκέφτηκα αντί για πιπέρι να προσθέσω αποξηραμένο peperoncino (κόκκινη καυτερή πιπερίτσα δηλαδή) και τριμένη παρμεζάνα, εκτός από την κλασική μας φέτα, φυσικά! Το αποτέλεσμα έκανε τους Ιταλούς φίλους μου να γλύφουν και τα μουστάκια τους!! χεχε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε/η εξαιρετική ιδέα, χαίρομαι για το επιτυχημένο αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
  2. οτι εχω φτιαξει απο τις συνταγες σας ειναι υπεροχο. γι αυτο θα φτιαξω και αυτη τη συνυαγη.να εισαι παντα καλα και να μας δινεις τετοιες ωραιες ιδεες, ιδικα εμας τις αρχαριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια,χαίρομαι πολύ που σας άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απίθανη συνταγή ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.