Αυτή είναι ίσως η πιο απλή συνταγή για τυροπιτάκια που μπορούμε να κάνουμε, που έχει όμως εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.
Χωρίς καθόλου φασαρία, με ελάχιστα υλικά, εύκολα και γρήγορα, μπορούμε να φτιάξουμε τα νοστιμότερα τυροπιτάκια που υπάρχουν.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη
Υλικά
• 450 γραμ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 φλυτζ. τσαγιού χλιαρό γάλα
• 1 φλυτζ. τσαγιού σπορέλαιο
• ½ κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• 1 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
• 200 γραμ. φέτα ή τρίμμα
• 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο γάλα εβαπορέ, ή κρόκο αυγού με λίγο νερό
Εκτέλεση
Χωρίς καθόλου φασαρία, με ελάχιστα υλικά, εύκολα και γρήγορα, μπορούμε να φτιάξουμε τα νοστιμότερα τυροπιτάκια που υπάρχουν.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη
Υλικά
• 450 γραμ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 φλυτζ. τσαγιού χλιαρό γάλα
• 1 φλυτζ. τσαγιού σπορέλαιο
• ½ κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• 1 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
• 200 γραμ. φέτα ή τρίμμα
• 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο γάλα εβαπορέ, ή κρόκο αυγού με λίγο νερό
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπωλ, βάζουμε το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, τη μαγιά, 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν χυλός. Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε 10' να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε μια ζύμη που πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή, (μην το φοβηθείτε). |
|
Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα την χωρίζουμε σε 25 μπαλάκια, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού. Πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει. Λιώνουμε το τυρί με πηρούνι, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό . Ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε κάθε πιτάκι με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Κλείνουμε το πιτάκι και πατάμε τις άκρες με πιρούνι. |
|
Τα τοποθετούμε αραιά σε λαδωμένη λαμαρίνα και τ᾿ αλείφουμε με το γάλα εβαπορέ ή τον κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25΄- 30΄ λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τεμάχια: 25 |
58 Σχόλια
καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να σας δώσω τα συγχαρητήρια όλης της οικογένειάς μου για την νόστιμη αυτή συνταγή. Ξετρελάθηκαν όλοι. Πολύ νόστιμα και γευστικά.
Σας ευχαριστούμε
Μπέττυ
Μπέττυ μου, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν.
ΔιαγραφήΓιώτα
Συγχαρητήρια!!!Υπέροχη συνταγή...Ήθελα όμως να σας ρωτήσω αν αναφέρεστε σε φλυτζάνια τσαγιού ή κούπες στις αναλογίες σας? Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαράλειψή μου, το διόρθωσα ήδη, είναι φλυτζάνια του τσαγιού.
Διαγραφήpragmati ta pio nostima tetoia afrati zumi k tetoia geusi den exw xanafaei.simera ta ekana.sunxaritiria polla, mpravo sas.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για τα καλά σας λόγια, χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσαν.
ΔιαγραφήΚαταπληκτικά, έγιναν τέλεια, δεν έχω φτιάξει καλύτερα τυροπιτάκια!!!!!!!!!!!!!!! Εγώ μέτρησα με ένα νεροπότηρο κλασικό, ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό, ήταν πολύ καλή η δοσολογία για τη ζύμη!!!! ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.
ΔιαγραφήAn valoume ola ta ulika me ti mia ola mazi dn vgainei kalo;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να γίνουν τα τυροπιτάκια μας σωστά, πρέπει να ακολουθήσουμε τα βήμαυα της συνταγής.
Διαγραφήμπραβο και ξανα μπραβο!!!!!πολυ ευκολη και νοστιμη συνταγη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, καλή χρονιά.
Διαγραφήπόσα κομμάτια βγαίνουν?σκέφτομαι να κάνω την ζύμη και τυροπιτάκια και με άλλη γέμιση...για ποικιλία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα, βγαίνουν περίπου 25 κομμάτια.
Διαγραφήmporw na krathsw th zumh sto psugeio?k an nai gia poso?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια 24 ώρες διατηρείται σίγουρα, ίσως και για δυο μέρες.
ΔιαγραφήΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...ΕΙΣΤΕ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη/ε ευχαριστώ από καρδιάς, για τα καλά σου λόγια και την εμπιστοσύνη.
ΔιαγραφήΚατα την διαρκεια του ψησιματος βγηκε η γεμιση απο τα τυροπιτακια .
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας πω οτι δεν εβαλα αυγο στην γεμιση .
Πειτε μου τι εκανα λαθος.
Ευχαριστω
Φίλη/ε δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν βάλουμε αυγό. Όσο για το ότι σου βγήκε η γέμιση έξω, ή έβαλες πολύ, ή δεν τα έκλεισες καλά, οπότε καλύτερο πάτημα την επόμενη φορά.
ΔιαγραφήΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΤΕ,ΑΡΕΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΖΥΜΗ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΑΤΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΣΤΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΔιαγραφήΧαίρομαι πάρα πολύ. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.
ΔιαγραφήΘα φτιαξω τα πιτακια και θα τα βαλω στην κατάψυξη. Δεν πιστευω να υπαρχει πρόβλημα,ε? Φαίνεται πολύ καλη η συνταγή σας... Θα επανέλθω με εντυπωσεις... Χρονια πολλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Όχι δεν υπάρχει προβλημα να τα καταψύξουμε, περιμένω εντυπώσεις.
ΔιαγραφήΑπλα υπεροχα ευκολη συνταγη νοστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια απλά υπέροχα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKALHSPERA.THELW NA RWTHSW AN GINETE NA VALW TH GEMISH POU EXETE GIA TA MHZITHROPITAKIA SE AUTO TO FULLO,GIATI MOU ARESEI PIO POLU.EUXARISTW KAI SUGXARHTTHRIA GIA TH SELIDA SAS OSES SUNTAGES EXW KANEI EINAI PENTANOSTIMES
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη/ε και βέβαια γίνεται.
ΔιαγραφήΚαταπληκτικη τραγανη ζυμη!!!!!!!πολλα συγχαρητηρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλυ ωραια τα τυροπιτακια τραγανα τα εχω βγαλει στην κουμπαρα μου και ξετρελαθηκε μου ζητησε την συνταγη!!!!! μπραβο υπεροχη συνταγη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφοβερη συνταγη πολλα μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΜΑΜΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ!!!ΤΕΛΕΙΑ ΖΥΜΗ!!!ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΛΠ???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλή μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ζύμη. Και βέβαια μπορείς να την φτιάξεις, με όποια γέμιση θέλεις.
ΔιαγραφήEιναι τέλεια.......
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΦΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ Η ΜΑΓΙΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ,ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μαγιά μπαίνει για να γίνει πολύ αφράτη η ζύμη.
ΔιαγραφήΗ συγκεκριμένη συνταγή γίνεται με γάλα, αν βάλουμε γιαούρτι, αλλάζει τελείως η ζύμη.
Μπορούμε να βάλουμε κ γιαούρτι? Στ ζυμη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω να φάει κ ο Μικρός μου
Αν θέλεις μπορείς να βάλεις γιαούρτι στη ζύμη, όμως το φύλλο δεν θα γίνει το ίδιο.
ΔιαγραφήΠάθαμε την πλάκα μας!!!είναι 1 τι βράδυ κ κάνω δεύτερη δόση!!! Ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεωργία μου να είσαι καλά, χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν.
ΔιαγραφήΑγόρασα νωπή μαγιά..Μπερδεύτηκα.Τί κάνω;Παρεμπιπτόντως είστε καταπλικτική για να μας βοηθάτε τόσο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοφία μου τρίψε με το χέρι σου τη μαγιά και βάλε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας.
ΔιαγραφήΕιστε θησαυρος!Πολυ νοστιμα...Αχ τι μας κανετε!
ΔιαγραφήΓεια σας!! Αν εβαζα ελαιολαδο αντι σπορελαιο ειναι το ιδιο κι αν ναι σε τι δοσολογια?? Σας ευχαριστω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δεν είναι το ίδιο. Το ελαιόλαδο είναι πολύ πιο «βαρύ» από το σπορέλαιο και τα τυροπιτάκια δεν θα σου γίνουν αφράτα.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σας. Καταπληκτική συνταγή της έχω κάνει 10 φορές σε μια βδομάδα πραγματικά. Έβαλα ελαιόλαδο και βγήκαν εξίσου καταπληκτικά.
ΔιαγραφήΔεν εχω κ εγω σπορελαιο κ ιελω να τα κανω τωρα...μπορω να βαλω βουτηρο???
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου μπορείς να τα φτιάξεις με βούτυρο, απλά θα σου γίνουν πιο 'βαριά'.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog σας!! Είναι όλες οι συνταγές προσεγμένες και πεντανόστιμες! Να κάνω μία ερώτηση...Για να τα βάλουμε κατάψυξη ώστε να τα ψήσουμε άλλη μερα,δεν πειράζει που στη γέμιση θα έχει αυγό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιούλη μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσο γι' αυτό που με ρωτάς, μπορούμε να καταψύξουμε τα τυροπιτάκια και να τα ψήσουμε μιαν άλλη μέρα, δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή η γέμιση έχει αυγό.
ΔιαγραφήKαλησπέρα! Ήδη τα έχω φουρνίσει τα μισά και περιμένω να βγούνε! Ερώτηση, αν δεν τα βάλω ψυγείο υπάρχει πρόβλημα? Μέχρι αύριο στις 5 που είναι ο μπουφές όπου θα τα προσφέρω? Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου εγώ ότι έχει μέσα φέτα δεν το αφήνω εκτός ψυγείου, το φοβάμαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά και εγώ τα έβαλα στο ψυγείο ελπίζοντας να παραμείνουν τραγανά και αύριο. Εξαιρετικά, νόστιμα, τραγανά και όχι βαριά.Κανείς μας εδώ στο σπίτι δεν έχει φάει ωραιότερα. Παρεπιπτόντως δεν κοσκίνισα το αλεύρι, απλώς γιατί το ξέχασα. Κανένα θέμα, γίναν απίστευτα!Ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τα τυροπιτάκια. Αν θέλεις, πριν τα σερβίρεις, ζέστανέ τα λίγο και θα είναι εντάξει.
Διαγραφήκαλησπέρα έκανα εχθές τα τυροπιτάκια !!!είναι η καλύτερη ζύμη που υπάρχει!συγχαρητήρια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου να είσαι καλά, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.
ΔιαγραφήΕίναι η καλύτερη συνταγή φύλλου που έχω δοκιμάσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική!
Θα αντικαταστήσει την ‘οικογενειακη’ συνταγή στο αρχείο μας...
Ευχαριστω!
Φίλη μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.