Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη
Αυτή είναι ίσως η πιο απλή συνταγή για τυροπιτάκια που μπορούμε να κάνουμε, που έχει όμως εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.
Χωρίς καθόλου φασαρία, με ελάχιστα υλικά, εύκολα και γρήγορα, μπορούμε να φτιάξουμε τα νοστιμότερα τυροπιτάκια που υπάρχουν.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη
Υλικά
• 450 γραμ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 φλυτζ. τσαγιού χλιαρό γάλα
• 1 φλυτζ. τσαγιού σπορέλαιο
• ½ κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• 1 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
• 200 γραμ. φέτα ή τρίμμα
• 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο γάλα εβαπορέ, ή κρόκο αυγού με λίγο νερό
Εκτέλεση
Χωρίς καθόλου φασαρία, με ελάχιστα υλικά, εύκολα και γρήγορα, μπορούμε να φτιάξουμε τα νοστιμότερα τυροπιτάκια που υπάρχουν.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη
Υλικά
• 450 γραμ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 φλυτζ. τσαγιού χλιαρό γάλα
• 1 φλυτζ. τσαγιού σπορέλαιο
• ½ κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• 1 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
• 200 γραμ. φέτα ή τρίμμα
• 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο γάλα εβαπορέ, ή κρόκο αυγού με λίγο νερό
Εκτέλεση
| Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε ένα μπωλ, βάζουμε το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, τη μαγιά, 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν χυλός. Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε 10' να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε μια ζύμη που πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή, (μην το φοβηθείτε). |
|
| Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα την χωρίζουμε σε 25 μπαλάκια, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού. Πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει. Λιώνουμε το τυρί με πηρούνι, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό . Ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε κάθε πιτάκι με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Κλείνουμε το πιτάκι και πατάμε τις άκρες με πιρούνι. |
|
| Τα τοποθετούμε αραιά σε λαδωμένη λαμαρίνα και τ᾿ αλείφουμε με το γάλα εβαπορέ ή τον κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25΄- 30΄ λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τεμάχια: 25 |
|





60 σχόλια for "Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη"
Θα ήθελα να σας δώσω τα συγχαρητήρια όλης της οικογένειάς μου για την νόστιμη αυτή συνταγή. Ξετρελάθηκαν όλοι. Πολύ νόστιμα και γευστικά.
Σας ευχαριστούμε
Μπέττυ
Γιώτα
Να σας πω οτι δεν εβαλα αυγο στην γεμιση .
Πειτε μου τι εκανα λαθος.
Ευχαριστω
Η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται με γάλα, αν βάλουμε γιαούρτι, αλλάζει τελείως η ζύμη.
Θέλω να φάει κ ο Μικρός μου
Εξαιρετική!
Θα αντικαταστήσει την ‘οικογενειακη’ συνταγή στο αρχείο μας...
Ευχαριστω!
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για οποιαδήποτε απορία, γράψτε μου σχόλιο στη συνταγή που σας ενδιαφέρει.