Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα από τα πιο αγαπημένα, παραδοσιακά φαγητά, που η γιαγιά μου έφτιαχνε συνήθως τις Κυριακές αλλά και στις γιορτές και μας ξετρέλαινε όλους με τη νοστιμιά του.
Στην Ελλάδα, δεν πρέπει να υπάρχει πιο κλασικό πιάτο, από αυτό!



 

Αρνάκι ή κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο


Υλικά

•   1 ½ κιλό αρνίσια ή κατσικίσια παϊδάκια
•   6  μεγάλες πατάτες
•   ½ φλυτζ. τσαγιού λάδι
•   ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
•   ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
•   ½ κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδα
•   ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•   3  σκελίδες σκόρδο
•   50 γραμ. κεφαλότυρι κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)
•   1  νεροπότηρο νερό ή λευκό ξηρό κρασί
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας, το βάζουμε στο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια, το ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες, έπειτα ρίχνουμε την πιπεριά, το σκόρδο, Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»αλατοπιπερώνουμε, κι ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί, καλύπτοντας τα κενά ανάμεσα στο κρέας.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα, τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα και τα περιχύνουμε στο φαγητό.
Ρίχνουμε το νερό ή το κρασί στο ταψί, σε μία άκρη και το κουνάμε να πάει παντού.

Ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1
½ ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει το κρέας.

Το συνοδεύουμε με μία ωραία χωριάτικη σαλάτα και καυτερό τζατζίκι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους