Τα ψητά καλαμπόκια στα κάρβουνα, είναι λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.
Αν θέλουμε όμως, μπορούμε να τους δώσουμε περισσότερη γεύση, αλείφοντάς τα με βούτυρο, μαϊντανό και σκόρδο.
Τον τρόπο αυτό, τον είχε δείξει στη γιαγιά μου, η καλή της φίλη, η κυρία Έλεν.
Υλικά
• 7 - 8 καλαμπόκια
• 7 - 8 κουτ. γλυκού βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη (όσες τα καλαμπόκια)
• 3 κουτ. σούπας μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αν θέλουμε όμως, μπορούμε να τους δώσουμε περισσότερη γεύση, αλείφοντάς τα με βούτυρο, μαϊντανό και σκόρδο.
Τον τρόπο αυτό, τον είχε δείξει στη γιαγιά μου, η καλή της φίλη, η κυρία Έλεν.
Καλαμπόκια (αραποσίτια) ψητά με βούτυρο μαϊντανό και σκόρδο
Υλικά
• 7 - 8 καλαμπόκια
• 7 - 8 κουτ. γλυκού βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη (όσες τα καλαμπόκια)
• 3 κουτ. σούπας μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στο μούλτι ή σε γουδί, βάζουμε τα υλικά μας και τα πολτοποιούμε. Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια από τα φύλλα τους και τα αλοίφουμε ένα - ένα, με ένα κουτάλι του γλυκού από το μείγμα μας. |
|
Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή πάνω σε σχάρα, στο γκριλ της κουζίνας μας. Αφού τα βγάλουμε, αν θέλουμε, τα ψεκάζουμε με λίγο νερό και τα αλατίζουμε. Προσπαθούμε να φάμε μόνο ένα! |
2 Σχόλια
Ειναι ολα πολυ ωραια.Μεσα απ εδω εχω κανει πολλα ποτα εχω μαθει τοσα χρησιμα πραγματα.Ευχαριστω τις κυριες που εχουν την καλη διαθεση να γραφουν τις συνταγιες ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαφείρω μου να είσαι καλά, σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.