Από τα όχι πολύ γνωστά, ελαφριά σπιτικά λικέρ, με έντονο άρωμα και μπίτερ, μοναδική γεύση.
Φτιάξτε το με το ξύσμα από τα νεράντζια, που φτιάχνετε γλυκό του κουταλιού.
Όπως όλα τα λικέρ εσπεριδοειδών, είναι πανεύκολο στην παρασκευή του, χωρίς ταλαιπωρία και με
εγγυημένο αποτέλεσμα.
Λικέρ νεράντζι
Υλικά
• 10 - 12 νεράντζια (το ξύσμα τους)
• 700 γρ. τσίπουρο, κονιάκ, ή βότκα
• 700 γρ. ζάχαρη
• 700 γρ. νερό
• 2 ξύλα κανέλλας (προαιρετικά)
• 1 μοσχοκάρυδο
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
Εκτέλεση
Φτιάξτε το με το ξύσμα από τα νεράντζια, που φτιάχνετε γλυκό του κουταλιού.
Όπως όλα τα λικέρ εσπεριδοειδών, είναι πανεύκολο στην παρασκευή του, χωρίς ταλαιπωρία και με
εγγυημένο αποτέλεσμα.
Λικέρ νεράντζι
Υλικά
• 10 - 12 νεράντζια (το ξύσμα τους)
• 700 γρ. τσίπουρο, κονιάκ, ή βότκα
• 700 γρ. ζάχαρη
• 700 γρ. νερό
• 2 ξύλα κανέλλας (προαιρετικά)
• 1 μοσχοκάρυδο
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
Εκτέλεση
Πλένουμε τα νεράντζια, τα σκουπίζουμε και τα τρίβουμε στο πιο ψιλό μέρος του τρίφτη. Τις φλούδες τις κάνουμε γλυκό του κουταλιού, ενώ το ξύσμα, το βάζουμε σε διπλό τούλι και το δένουμε. |
|
Το βάζουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το τσίπουρο. Το σφραγίζουμε, το ανακινούμε ελαφρά και το αφήνουμε για 20 - 30 ημέρες, σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το κάθε 3 - 4 μέρες. |
|
Μετά τις 20 μέρες το ανοίγουμε, δοκιμάζουμε, κι αν μας
αρέσει η γεύση και το άρωμα, συνεχίζουμε, αλλιώς τ᾿ αφήνουμε λίγες μέρες
ακόμη. Στίβουμε το τούλι με το ξύσμα, κι έπειτα φιλτράρουμε το ποτό, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σουρωτήρι και τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλες δυο φορές. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5', φτιάχνοντας ένα σιρόπι και πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Όταν παγώσει, το ανακατεύουμε με το σουρωμένο ποτό, το βάζουμε στο γυάλινο βάζο και το ανακινούμε να ανακατευτεί. Αφήνουμε να σταθεί για δυο - τρεις μέρες, ανακινώντας το μια - δυο φορές, κι έπειτα το βάζουμε σε μπουκάλι. -- Αν χρειαστεί, ξανασουρώνουμε. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.