Κέικ τυριού με μαρμελάδα βύσσινο.
Ένα παγωμένο γλύκισμα, πολύ ελαφρύ, όχι πολύ γλυκό, αλλά απίστευτα νόστιμο.
Συνοδεύεται οπωσδήποτε με βύσσινο γλυκό του κουταλιού.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Τσιζ κέικ
Υλικά
Για τη βάση
• 700 γραμ. μπισκότα βουτύρου, ή ολικής αλέσεως
• 320 - 350 γραμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
• 600 γραμ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
• 400 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), ή φυτική
• 120 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 500 γραμ. μαρμελάδα βύσσινο, ή κεράσι
• ½ κουτ. γλυκού κόρν φλάουαρ
• 1 σφηνάκι νερό
Εκτέλεση
Ένα παγωμένο γλύκισμα, πολύ ελαφρύ, όχι πολύ γλυκό, αλλά απίστευτα νόστιμο.
Συνοδεύεται οπωσδήποτε με βύσσινο γλυκό του κουταλιού.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Τσιζ κέικ
Υλικά
Για τη βάση
• 700 γραμ. μπισκότα βουτύρου, ή ολικής αλέσεως
• 320 - 350 γραμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
• 600 γραμ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
• 400 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), ή φυτική
• 120 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 500 γραμ. μαρμελάδα βύσσινο, ή κεράσι
• ½ κουτ. γλυκού κόρν φλάουαρ
• 1 σφηνάκι νερό
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι, να γίνουν σκόνη. | |
Τα βάζουμε σε ταψί Ν°38 (διαμ. 38 εκ.), προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και τρίβουμε με τα χέρια μας, μέχρι το μπισκότο γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Το απλώνουμε να πάει παντού και πατάμε την επιφάνεια μ' ένα κουτάλι, ή την παλάμη μας, ή με κύλινδρο, για να ισιώσει και να πατηθεί καλά. |
|
Ψήνουμε
το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, στη
μεσαία σχάρα για 5΄- 7΄. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει. Σ΄ ένα τηγάνι αδειάζουμε τη μαρμελάδα και το κορν φλάουρ (αφού το διαλύσουμε στο νερό) και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η μαρμελάδα να γίνει ρευστή. Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να παγώσει. |
|
Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με την μισή άχνη σε σαντιγύ, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη, για 1΄, το ρίχνουμε στο μπολ με τη σαντιγύ και ανακατεύουμε με σύρμα, κάνοντας απαλές κινήσεις, ώσπου να ομογενοποιηθούν οι κρέμες. |
|
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο και παγώνουμε το τσιζ κέικ για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. | |
Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρουμε αν θέλουμε, με βύσσινο γλυκό του κουταλιού, που του πάει απίστευτα! |
4 Σχόλια
ΕΛΕΟΣ ΓΙΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΙΤΑ!!!!!!! ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ... ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΔΟΧΗ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΡΟΣΩ
(ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΤΡΑ....)
Ένα θέμα που έχω με τα τσηζκέικ μέχρι τώρα είναι ότι ΟΛΕΣ οι συνταγές τα προτείνουν σε μικρή δόση...Μπράβο Γιώτα που κάνεις τη διαφορά!!! Και προσπαθούμε να κάνουμε δίαιτα αλλά...δεν...Το τσηζκέικ είναι το αγαπημένο μου γλυκό...Πω πω τι πάθαμε...! Να σε ρωτήσω όμως, επειδή την έχω πάθει, με άλλη συνταγή...Πόσες μέρες διατηρείται στο ψυγείο χωρις να βγάλει υγρά και να νερουλιάσει..?? Ευχαριστώ πολύ! Θα το φτιάξω σίγουρα, δεν υπάρχει περίπτωση..!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πόση μαρμελάδα βύσσινο χρειάζεται? Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου μέχρι τέσσερις μέρες, το τσιζ κέικ διατηρείται μια χαρά. Όσο για τη μαρμελάδα, όπως γράφω στη συνταγή, θέλουμε 500 γραμμάρια.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.