Header Ads

Πώς καθαρίζουμε καλαμάρια και σουπιές, φρέσκα και κατεψυγμένα

Πώς καθαρίζουμε καλαμάρια και σουπιές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα καλαμαράκια και οι σουπιές είναι από τα ωραιότερα θαλασσινά που υπάρχουν και αρέσουν σε όλους. Στην αγορά τα βρίσκουμε φρέσκα ή κατεψυγμένα και αναλόγως, ακαθάριστα ή καθαρισμένα και φιλεταρισμένα. Αν τα αγοράσουμε φρέσκα ή κατεψυγμένα ακαθάριστα, τα καθαρίζουμε εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Πώς καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τις σουπιές

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Αν τα καλαμαράκια ή οι σουπιές μας είναι κατεψυγμένα, τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν στη συσκευασία τους, τοποθετημένα σ' ένα μπωλ, μέσα στο ψυγείο.
Πώς καθαρίζουμε καλαμάρια και σουπιές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πώς καθαρίζουμε καλαμάρια και σουπιές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ξεπαγώσουν, παίρνουμε ένα ένα καλαμάρι και, κρατώντας το σώμα του με το ένα χέρι, αφαιρούμε το κεφάλι και στη συνέχεια τραβάμε και αφαιρούμε το δέρμα του.
Πώς καθαρίζουμε καλαμάρια και σουπιές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πώς καθαρίζουμε καλαμάρια και σουπιές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα αφαιρούμε το διάφανο κόκκαλο και μετά, με το δάχτυλό μας, αφαιρούμε τα εντόσθια. Εναλλακτικά, μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, ανοίγουμε κατά μήκος το καλαμάρι και το φιλετάρουμε.
Πώς καθαρίζουμε καλαμάρια και σουπιές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πώς καθαρίζουμε καλαμάρια και σουπιές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τέλος αφαιρούμε τα μάτια και το στόμα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες ή κομμάτια, ανάλογα τι προβλέπει η συνταγή που θα τα μαγειρέψουμε.

Για τις σουπιές, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα καλαμάρια, μόνο που πρώτα αφαιρούμε το κόκκαλο που έχουν, κάνοντας, μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, μια τομή στη ράχη τους, κατά μήκος της μιας άκρης του κόκκαλου.
Προσοχή χρειάζεται όταν αφαιρούμε τις σακούλες με το μελάνι, να μη μας σπάσουν, τις οποία ή τις πετάμε ή τις φυλάμε στο ψυγείο για άλλες παρασκευές.

Βρείτε συνταγές για Καλαμάρια ΕΔΩ και για Σουπιές ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια