Τα καλαμαράκια και οι σουπιές είναι από τα ωραιότερα θαλασσινά που υπάρχουν και αρέσουν σε όλους. Στην αγορά τα βρίσκουμε φρέσκα ή κατεψυγμένα και αναλόγως, ακαθάριστα ή καθαρισμένα και φιλεταρισμένα. Αν τα αγοράσουμε φρέσκα ή κατεψυγμένα ακαθάριστα, τα καθαρίζουμε εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.
Πώς καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τις σουπιές
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.Αν τα καλαμαράκια ή οι σουπιές μας είναι κατεψυγμένα, τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν στη συσκευασία τους, τοποθετημένα σ' ένα μπωλ, μέσα στο ψυγείο. | |
Όταν ξεπαγώσουν, παίρνουμε ένα ένα καλαμάρι και, κρατώντας το σώμα του με το ένα χέρι, αφαιρούμε το κεφάλι και στη συνέχεια τραβάμε και αφαιρούμε το δέρμα του. | |
Έπειτα αφαιρούμε το διάφανο κόκκαλο και μετά, με το δάχτυλό μας, αφαιρούμε τα εντόσθια. Εναλλακτικά, μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, ανοίγουμε κατά μήκος το καλαμάρι και το φιλετάρουμε. | |
Τέλος αφαιρούμε τα μάτια και το στόμα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες ή κομμάτια, ανάλογα τι προβλέπει η συνταγή που θα τα μαγειρέψουμε. Για τις σουπιές, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα καλαμάρια, μόνο που πρώτα αφαιρούμε το κόκκαλο που έχουν, κάνοντας, μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, μια τομή στη ράχη τους, κατά μήκος της μιας άκρης του κόκκαλου. Προσοχή χρειάζεται όταν αφαιρούμε τις σακούλες με το μελάνι, να μη μας σπάσουν, τις οποία ή τις πετάμε ή τις φυλάμε στο ψυγείο για άλλες παρασκευές. Βρείτε συνταγές για Καλαμάρια ΕΔΩ και για Σουπιές ΕΔΩ. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.