Λικέρ από καραμέλες γάλακτος βουτύρου

Λικέρ από καραμέλες γάλακτος βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τη συνταγή για το υπέροχο αυτό λικέρ καραμέλας, μου την έστειλε η φίλη μου η Νικόλ, γράφοντάς μου ότι πρόκειται για το πιο γευστικό, εύκολο και απλό, σπιτικό ποτό, που μπορούμε να φτιάξουμε. Γίνεται με δύο μόνο υλικά και η γεύση του θυμίζει πολύ το Baileys.
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!


Λικέρ από καραμέλες γάλακτος αγελαδίτσα


Υλικά

650 γραμ. καραμέλες γάλακτος βουτύρου μαλακές (αυτές με την αγελαδίτσα)
700 - 750 ml βότκα δυνατή
500 ml νερό
  
Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα χαρτάκια από τις καραμέλες και τις τοποθετούμε σε ένα καθαρό ή και αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε τη βότκα, σφραγίζουμε το βάζο, ανακινούμε και το τοποθετούμε σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος.
Λικέρ από καραμέλες γάλακτος βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λικέρ από καραμέλες γάλακτος βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Περιμένουμε 10 - 15 μέρες μέχρι να λιώσουν τελείως οι καραμέλες, ανακινώντας το βάζο κάθε μέρα.
Όταν περάσουν οι μέρες και λιώσουν οι καραμέλες, βράζουμε το νερό για 3' - 4' λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ανοίγουμε το βάζο και το ρίχνουμε μέσα.
Λικέρ από καραμέλες γάλακτος βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λικέρ από καραμέλες γάλακτος βουτύρου - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε πάλι το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να γίνει για μια εβδομάδα, ανακινώντας το καθημερινά.
Σουρώνουμε το ποτό μας σε πολύ ψιλό σουρωτήρι και το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι. 

Διατηρείτε σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος, ή στο ψυγείο για να μπορούμε να το απολαμβάνουμε αμέσως και χωρίς πάγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.