Παγωτό με ζελέ και κομπόστα φρούτων

Παγωτό με ζελέ και κομπόστα φρούτων - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα πολύ ιδιαίτερο παγωτό, με κρέμα γάλακτος, φρουΐ ζελέ και κομπόστα φρούτων. Είναι πολύ απλό στην παρασκευή, αλλά παράλληλα και εξαιρετικά νόστιμο, αφού η φρουτοσαλάτα του χαρίζει δροσερή, υπέροχη γεύση και το ζελέ το βοηθάει να μην κρυσταλλώσει.
Φτιάξτε το οπωσδήποτε!



Παγωτό με ζελέ και κομπόστα φρούτων


 Υλικά

•  500 γραμ. κρέμα γάλακτος 30% - 35%
•  1 κουτί ζελέ (σκόνη 14,5 γρ.) φράουλα ή κεράσι
•  1 κουτί (800 - 850 γρ.) κομπόστα φρούτων (φρουτοσαλάτα) παγωμένη
•  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο

•  200 γραμ. γάλα εβαπορέ παγωμένο
 
Εκτέλεση


Σουρώνουμε τη φρουτοσαλάτα, αφού την έχουμε παγώσει για 4 ώρες στο ψυγείο, κρατάμε το ζουμί και το μετράμε.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μόνο που αντικαθιστούμε την ποσότητα του παγωμένου (και μέρος του ζεστού αν φτάνει) νερού που απαιτεί η συνταγή για το ζελέ, με το ζουμί από τα φρούτα, κι αν δεν είναι αρκετό, συμπληρώνουμε την ποσότητα με νερό.
Όταν ετοιμαστεί, αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
Παγωτό με ζελέ και κομπόστα φρούτων - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό με ζελέ και κομπόστα φρούτων - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Βάζουμε σε ένα μεταλλικό κάδο, ή στον κάδο του μίξερ μας πολύ παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, ώστε να παγώσει. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη  εάν χωράει).
Για ακόμη πιο γρήγορο πάγωμα, τοποθετούμε ένα μεταλλικό μπολ σε μια λεκάνη με πάγο και παγωμένο νερό (κρύο μπαιν μαρί), ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα (όχι αραιωμένα) μαζί με το ζελέ, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, για 2΄ - 3' ακόμη.
Παγωτό με ζελέ και κομπόστα φρούτων - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό με ζελέ και κομπόστα φρούτων - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μπολ με καπάκι, αλλιώς σκεπάζουμε τον κάδο με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στην κατάψυξη για 60΄.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο, το χτυπάμε για 3' - 4', το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 60'.
Έπειτα, βγάζουμε πάλι το παγωτό,
το χτυπάμε για 3' - 4', μετά ρίχνουμε τα στραγγισμένα φρούτα και τ' ανακατεύουμε απαλά, με έναν αυγοδάρτη.
Παγωτό με ζελέ και κομπόστα φρούτων - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό με ζελέ και κομπόστα φρούτων - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τέλος, σκεπαζουμε το παγωτό με το καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη, για 5 - 6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Σερβίρουμε αν θέλουμε, με σιρόπι φρούτων, ή και καβουρντισμένο, τριμμένο αμύγδαλο.


4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο παγωτό Γιώτα μου, πρωτότυπο με τον ζελέ και τα φρούτα, θα το τιμήσω άμεσα!!
    Να περνάς καλά, καλό Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη μου ευχαριστώ πολύ, να είσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  2. Γεια σας...θα ηθελα να ρωτισο για το γλυκο του κουταλιου / Ντοματακι...Εαν τα ντοματακια ειναι πρασινα ,η πρασινοκοκκινα πηραζει!!!! Θαγινει το γλυκο !!!!..Δεν εχω ξανακανει ντοματακι και τα ντοματακια μου στον κηπο δεν θελουν να κοκκινισουν ,αλλοστε εδω δεν μας βοηθαει και ο καιρος..Σας παρακαλω πολλη απαντηστε μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη/ε δεν το έχω φτιάξει ποτέ έτσι, αλλά πιστεύω ότι δεν θα σου γίνει καλό. Δεν θα μπορέσεις να τα ξεφλουδίσεις και μάλλον θα είναι σκληρό μέσα. Αναλύτικά τα υλικά και η συταγή για το ντοματάκι εδώ.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους