Ένα πολύ απλό, αλλά εξαιρετικά νόστιμο παγωτό, ανακατεμένο με μαρμελάδα φράουλα, που του χαρίζει υπέροχη γεύση.
Ο συνδυασμός της κρέμας με τις φράουλες, δημιουργεί έναν ονειρεμένο παγωτό, που θα ξετρελάνει όποιον το δοκιμάσει.
Φτιάξτε το οπωσδήποτε!
Υλικά
• 2 μικρές κρέμες γάλακτος (400 ml) 30% - 35%
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
• 250 γραμ. μαρμελάδα φράουλα
• ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
• 1 σφηνάκι νερό
Εκτέλεση
Ο συνδυασμός της κρέμας με τις φράουλες, δημιουργεί έναν ονειρεμένο παγωτό, που θα ξετρελάνει όποιον το δοκιμάσει.
Φτιάξτε το οπωσδήποτε!
Σπιτικό παγωτό κρέμα και φράουλα με μαρμελάδα
Υλικά
• 2 μικρές κρέμες γάλακτος (400 ml) 30% - 35%
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
• 250 γραμ. μαρμελάδα φράουλα
• ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
• 1 σφηνάκι νερό
Εκτέλεση
Σ΄ ένα τηγάνι, αδειάζουμε τη μαρμελάδα μαζί με το κορν φλάουρ (αφού το διαλύσουμε στο νερό) και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η μαρμελάδα να γίνει ρευστή. Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. | |
Βάζουμε σε ένα μεταλλικό κάδο, ή στον κάδο του μίξερ μας πολύ
παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, ώστε να παγώσει. (Μπορούμε να βάλουμε
και τον κάδο στην κατάψυξη εάν χωράει). Για ακόμη πιο γρήγορο πάγωμα, τοποθετούμε ένα μπολ σε μια λεκάνη με πάγο και παγωμένο νερό (κρύο μπαιν μαρί), ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές. |
|
Στη συνέχεια προσθέτουμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα (όχι
αραιωμένα), συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια
ταχύτητα, για 2΄ - 3' ακόμη. Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μπολ με καπάκι, αλλιώς σκεπάζουμε τον
κάδο με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στην κατάψυξη για 60΄. Στη συνέχεια, βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο, το χτυπάμε για 3' - 4', το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 60'. Έπειτα, βγάζουμε πάλι το παγωτό, ρίχνουμε προσεκτικά τα ¾ της μαρμελάδας και την ανακατεύουμε απαλά, με έναν αυγοδάρτη, για να σχηματιστούν σχέδια. |
|
Τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα από πάνω, σκεπαζουμε το παγωτό με το καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη, για 5 - 6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρουμε αν θέλουμε, με φρέσκες φράουλες ή σιρόπι. |
4 Σχόλια
Μου αρέσει η μαρμελάδα που έβαλες μέσα δεν το είχα σκεφτεί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Μάχη μου να το δοκιμάσεις, είναι πολύ ωραίο. Φιλιά.
ΔιαγραφήΩραία συνταγή!!!!!! Πολλά συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη μου σ' ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.