Το κάρδαμο, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χορταρικό, με λεπτά φυλλαράκια, που δεν έχει καμία σχέση με το ξερό μπαχαρικό της Ανατολής.
Χρησιμοποιείται μόνο του σαν σαλάτα με λαδόξυδο, ή μαζί με άλλα λαχανικά.
Η έντονη και πιπεράτη γεύση του, ταιριάζει πολύ με ψάρια, πατάτες, ή πουλερικά.
Υλικά
• 1 χούφτα φρέσκο κάρδαμο (150 - 200 γρ. περίπου)
• 2 χλωρά κρεμμυδάκια σε ροδέλες
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
• 1 καρότο σε ροδέλες
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χρησιμοποιείται μόνο του σαν σαλάτα με λαδόξυδο, ή μαζί με άλλα λαχανικά.
Η έντονη και πιπεράτη γεύση του, ταιριάζει πολύ με ψάρια, πατάτες, ή πουλερικά.
Κάρδαμο με φρέσκια ντομάτα
Υλικά
• 1 χούφτα φρέσκο κάρδαμο (150 - 200 γρ. περίπου)
• 2 χλωρά κρεμμυδάκια σε ροδέλες
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
• 1 καρότο σε ροδέλες
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά και προσεκτικά το κάρδαμο και το βάζουμε να στραγγίσει. | |
Σε
μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και
τσιγαρίζουμε (σοτάρουμε) τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, για 5' - 7'
περίπου, μέχρι να γυαλίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το καρότο, το κάρδαμο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό, που σχεδόν να τα σκεπάζει. |
|
Ανακατεύουμε,
σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα βράζουμε για 15' - 20',
μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνουν με λίγη σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε το φαγητό, κι αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε. Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, κι αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ξύδι, ή χυμό λεμονιού. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.