Header Ads

Σπιτικό ποπ κορν (pop corn)

Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτικό ποπ κορν (pop corn)
Οι περισσότεροι από μας, επηρρεασμένοι από τα ποπ κορν που βρίσκουμε στα σινεμά, με τα βούτυρα και το πολύ αλάτι, δεν έχουμε και την καλύτερη εντύπωση.
Στην πραγματικότητα όμως, αν τα φτιάξουμε σωστά, είναι μια πολύ υγιεινή τροφή, ενώ παράλληλα γίνονται νοστιμότατα.


Σπιτικό ποπ κορν (pop corn)

Υλικά

•     4 - 5 κουτ. σούπας σπόρους καλαμποκιού για ποπ κορν
•     2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
•     λίγο αλάτι

Εκτέλεση


Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτικό ποπ κορν (pop corn)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτικό ποπ κορν (pop corn)
Σε μία μεγαλούτσικη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το καλαμπόκι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την σκεπάζουμε με το καπάκι, χωρίς να το σφραγίσουμε τελείως, για να φεύγει ο ατμός.
Εναλλακτικά, αντί για καπάκι, μπορούμε να σκεπάσουμε την κατσαρόλα με την ειδική σίτα για τηγάνισμα, ή αλλιώς μ᾿ ένα τρυπημένο αλουμινόχαρτο για να φεύγουν οι ατμοί.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτικό ποπ κορν (pop corn)
Τα φαγητά της γιαγιάς - Σπιτικό ποπ κορν (pop corn)
Όταν αρχίσουν να σκάνε οι σπόροι, κουνάμε συνέχεια την κατσαρόλα, μέχρι να ανοίξουν όλοι και να σταματήσει το σκάσιμο.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τ᾿ αλατίζουμε λίγο, τ᾿ ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε σε ένα μπολ.

-- Για να μπορέσω να τα φωτογραφίσω, τα σκέπασα με καλαθάκι από τηγάνι, που δεν το συνιστώ, γιατί πετάγονται λάδια.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια