Ένα από τα φαγητά που συνήθιζαν να φτιάχνουν οι νοικοκυρές στην Πόλη.
Γεμάτο αρώματα και με πολύ πλούσια γεύση, θα σας κερδίσει σίγουρα.
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και θα με θυμηθείτε!
Κοτόπουλο με ρεβύθια στη γάστρα
Υλικά
• 1 κοτόπουλο
• 400 γραμ. ρεβύθια
• 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
• 2 ξερά κρεμμύδια, σε χοντροκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλικομμένες
• 4 κουτ. σούπας μαϊντανό (μακεδονήσι) ψιλικομμένο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμάτο αρώματα και με πολύ πλούσια γεύση, θα σας κερδίσει σίγουρα.
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και θα με θυμηθείτε!
Κοτόπουλο με ρεβύθια στη γάστρα
Υλικά
• 1 κοτόπουλο
• 400 γραμ. ρεβύθια
• 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
• 2 ξερά κρεμμύδια, σε χοντροκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλικομμένες
• 4 κουτ. σούπας μαϊντανό (μακεδονήσι) ψιλικομμένο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια, σε μπόλικο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει τη σόδα. Το πρωί τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και αν θέλουμε, τα αποφλοιώνουμε. Έπειτα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν για 2' - 3'. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό. |
|
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, με τόσο νερό που να
τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουμε για 40΄- 45΄, μέχρι να βράσουν και να
μαλακώσουν, ή εναλλακτικά τα βράζουμε στη χύτρα για 10'. Και στις δύο περιπτώσεις, ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ' το πόσο βραστερά είναι τα ρεβύθια μας. Όταν γίνουν, τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό. Καθαρίζουμε, και πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. |
|
Το τοποθετούμε στη γάστρα, το αλατοπιπερώνουμε καλά και απλώνουμε τα ρεβύθια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα καρότα και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κανέλλα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και ένα κρασοπότηρο νερό. |
|
Σκεπάζουμε
τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για περίπου
1 ώρα, μέχρι να βράσει το κοτόπουλο, να ροδοκοκκινίσει και να μείνει με
το λάδι του. -- Για να τα αποφλοιώσουμε (ξεφλουδίσουμε) τα ρεβύθια, μετά το μούλιασμα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε μαζί με μια κουταλιά αλάτι χοντρό, σε μια πετσέτα. Τα κλείνουμε μέσα στην πετσέτα και τα τρίβουμε με δύναμη, πάνω στον πάγκο της κουζίνας, ή σ᾿ ένα τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν. Όταν τελειώσουμε, τα ρίχνουμε σε τρυπητό και τα ξεπλένουμε καλά. |
5 Σχόλια
Κορυφαία συνταγή, δίνει μια αλλη νότα στα αγαπημένα μας ρεβίθια!!!! Είναι η δεύτερη φορά που τα φτιάχνω και είναι θαυμάσια και πολύ εύκολη. :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που αρέσει και σε σας, το κοτόπουλο με ρεβύθια είναι από τα αγαπημένα μου.
ΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ για την ιδέα κ την συνταγή, βγήκε πολύ ωραίο η αλήθεια είναι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε.
ΔιαγραφήΣουπερ συνταγή.. Νέα γευση για μένα τουλάχιστο.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.