Ένα από τα φαγητά που έφτιαχναν οι νοικοκυρές τακτικά, τα παλιότερα χρόνια.
Τότε, που το ζητούμενο ήταν να φτιάχνουν εύκολα και γρήγορα, και με τα υλικά που είχαν στο σπίτι, νόστιμα και χορταστικά πιάτα για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Ρύζι με φιδέ
Υλικά
• ½ κιλό ρύζι άσπρο σπυρωτό ή κίτρινο, για πιλάφι
• 100 γραμ. φιδές σπασμένος
• 2 λίτρα ζωμό κρέατος ή κοτόπουλο, ή νερό
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 50 γραμ. βούτυρο ή φυτίνη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τότε, που το ζητούμενο ήταν να φτιάχνουν εύκολα και γρήγορα, και με τα υλικά που είχαν στο σπίτι, νόστιμα και χορταστικά πιάτα για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Ρύζι με φιδέ
Υλικά
• ½ κιλό ρύζι άσπρο σπυρωτό ή κίτρινο, για πιλάφι
• 100 γραμ. φιδές σπασμένος
• 2 λίτρα ζωμό κρέατος ή κοτόπουλο, ή νερό
• ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 50 γραμ. βούτυρο ή φυτίνη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι και όταν
ζεσταθούν σοτάρουμε το φιδέ, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να κοκκινίσει
καλά. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα, μέχρι να γυαλίσει και να λαδωθεί καλά. |
|
Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό ζεστό, (για να μην σταματήσουμε το βρασμό) και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά, βράζουμε για 20' περίπου, από την ώρα που θα πάρει βράση. | |
Όταν ετοιμαστεί το φαγάκι μας, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το καπάκι, για 10' περίπου και στη συνέχεια σερβίρουμε. |
3 Σχόλια
εξαιρετικο! το εφτιαξα με σκετο νερο (οχι ζωμο) κ φρεσκο βουτυρο κ το εξαφανισαμε μεμιας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ φιδες δεν μαλακωνει με το νερο? Γιατι εγω τον θελω σκληρο δεν ξερω φυσικααν γίνεται
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή σωτάρουμε τον φιδέ σκληραίνει και δεν λασπώνει. Αρκεί βέβαια να μην τον παραβράσουμε.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.