Απίθανα σοκολατάκια, με γέμιση τυριού και κερασάκια γλυκό του κουταλιού.
Είναι ιδανικά και για παιδικό πάρτυ, γιατί είναι πολύ μαλακά με απίθανη γεύση.
Το πρόβλημα είναι που θα τα φυλάξετε, γιατί αν έχετε παιδιά και τα ξεμοναχιάσουν, είναι σίγουρο ότι θα τα εξαφανίσουν!
Σοκολατάκια με τυρί και κεράσια
Υλικά
• 300 γραμ. τυρί κρέμα
• 500 γραμ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
• 120 γραμ. κεράσι γλυκό του κουταλιού (στραγγισμένο) ή φρουί γλασσέ
• 170 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
• 50 γραμ. ζάχαρη άχνη
Για τη σοκολάτα
• 400 γραμ. κουβερτούρα με 64% σοκολάτα (ή και λιγότερο)
• 60 γραμ. βούτυρο αγελάδος
• 80 - 100 γραμ. τρούφα πολύχρωμη
• 1 σφηνάκι (50 γραμ.) λικέρ λεμόνι ή όποιο άλλο λικέρ θέλουμε
Εκτέλεση
Είναι ιδανικά και για παιδικό πάρτυ, γιατί είναι πολύ μαλακά με απίθανη γεύση.
Το πρόβλημα είναι που θα τα φυλάξετε, γιατί αν έχετε παιδιά και τα ξεμοναχιάσουν, είναι σίγουρο ότι θα τα εξαφανίσουν!
Σοκολατάκια με τυρί και κεράσια
Υλικά
• 300 γραμ. τυρί κρέμα
• 500 γραμ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
• 120 γραμ. κεράσι γλυκό του κουταλιού (στραγγισμένο) ή φρουί γλασσέ
• 170 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
• 50 γραμ. ζάχαρη άχνη
Για τη σοκολάτα
• 400 γραμ. κουβερτούρα με 64% σοκολάτα (ή και λιγότερο)
• 60 γραμ. βούτυρο αγελάδος
• 80 - 100 γραμ. τρούφα πολύχρωμη
• 1 σφηνάκι (50 γραμ.) λικέρ λεμόνι ή όποιο άλλο λικέρ θέλουμε
Εκτέλεση
Σ᾿ ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το γλυκό κεράσι να στραγγίξει από το σιρόπι και έπειτα το χοντροκόβουμε. Έχουμε φροντίσει, εκτός από το τυρί, να έχουμε βάλει στο ψυγείο και το ζαχαρούχο γάλα, τουλάχιστον 3 - 4 ώρες πριν (στη συντήρηση). |
|
Πρώτα βάζουμε τα μπισκότα, λίγα - λίγα στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε. | |
Σ᾿ ένα μπολ, ή στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το τυρί και την άχνη, τα χτυπάμε για 2' να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. | |
Μόλις ενσωματωθεί, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τα κερασάκια και μόλις ανακατευτούν, σβήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τα μπισκότα. | |
Ανακατεύουμε
καλά με το χέρι, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη, που θα κολλάει
αρκετά στα χέρια (μην το φοβηθείτε). Αφού την ετοιμάσουμε, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει, για 60' λεπτά τουλάχιστον. Βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, και πριν λιώσουν τελείως, αποσύρουμε από τη φωτιά. |
|
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να γίνει λεία και ρευστή. Βρέχουμε τα χέρια μας με το λικέρ, μ᾿ ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνουμε ποσότητα από την ζύμη, και με τις παλάμες μας πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Χρησιμοποιώντας δύο πηρούνια, κυλάμε τα μπαλάκια μέσα στην κουβερτούρα. |
|
Αφού
πάρουν παντού σοκολάτα, τα βγάζουμε με το ένα πηρούνι, σκουπίζοντας με
το άλλο τη σοκολάτα που τρέχει και τα τοποθετούμε σε δίσκο με
αντικολλητικό χαρτί, που έχουμε απλώσει λίγη τρούφα. Στο τέλος, τα γαρνίρουμε με τρούφα, ή ακόμη και με ινδοκάρυδο. |
|
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες να σφίξει η σοκολάτα. Τρώμε με δική μας ευθύνη και δεν ξεχνάμε: τελειώνουν πολύ γρήγορα! Άλλωστε καμιά 50αριά κομμάτια βγαίνουν μόνο! |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.